• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google + lošiji i od MySpacea

Korisnici društvene mreže "Google +" provodili su na njoj samo 3,3 minuta mjesečno u periodu od septembra 2011. do januara 2012. godine.

 Google + lošiji i od MySpacea Izvor: MONDO

To je lošije i od "My Spacea", koji ima 27 miliona korisnika manje, pokazuju analitički podaci kompanije "Komskor".

Radi poređenja, korisnici su u prosjeku na "Facebooku" provodili pet do šest sati u istom tom periodu, piše "Vol strit džurnal".

"Guglov" portparol je izjavio da analize koje prave istraživačke kompanije ne daju potpunu sliku.

"Google posmatra ovaj servis ne kao poseban veb-sajt, nego kao mogućnost za produbljivanje svog odnosa sa milijardama postojećih korisnika koji su već privrženi našim servisima, poput pretraživanja interneta, Jutjuba, androida i ostalih. Kada se mjerenja vrše na ovakav način, angažman korisnika je ogroman", izjavio je portparol.

"Komskor" je u svom izvještaju uvažio samo posjete sa ličnih kompjutera, a ne i sa mobilnih uređaja. Da su u analizu uključene i ove posjete, situacija bi bila još lošija po "Google", jer "Facebook" ima armiju redovnih korisnika koji se loguju sa mobilnih platformi.

Problem sa kojim se suočava "Google plus" jeste taj što korisnici ne žele da grade listu kontakata ispočetka na drugoj društvenoj mreži. Iako "Google plus" posjeduje neke jedinstvene opcije, poput "krugova" i "druženja", analitičari i korisnici smatraju da servis nije dovoljno poseban da bi ih odvukao sa "Facebooka".

"Trenutno niko ne želi još jednu društvenu mrežu", izjavio je Brajan Solis, analitičar društvenih medija u firmi "Altimetar". On je dodao da oni koji već koriste "Facebook" nisu od "Gugla" dobili dovoljno dobro objašnjenje zašto je "Google plus" bolji.

"Google ulaže novac u reklamiranje na internetu, u magazinima, dnevnim listovima i televizijama, ali to možda neće biti dovoljno. Moraće da zaoštri borbu i objasni zašto je Google plus bolji od konkurencije. Do tada, `Guglova` društvena mreže neće lako privlačiti korisnike, uprkos zabavnim sadržajima koje nudi", zaključuje "Vol strit džurnal".

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS