• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google zna više nego mama i tata

Ako im nešto nije jasno, današnja djeca "pitaće" Google, a ne tatu i mamu.

 Google zna više nego mama i tata Izvor: MONDO

Roditelji uvijek očekuju da im se dijete obrati ako ima neki problem ili ga muči neka nedoumica, ali istraživanje sprovedeno u Engleskoj pokazuje da danas klinci radije "pitaju" Google.

Istraživanje je sprovedeno među djecom starosti do 15 godina, a rezultati su pokazali da će većina njih odgovore radije potražiti na Internetu - 54 odsto ispitanika izjavilo je da će potrebne informacije prvo pokušati da pronađe uz pomoć pretraživača Google, umjesto da se obrati roditeljima ili nastavnicima.

Tek svako četvrto dijete se u slučaju neke nedoumice prvo obrati roditeljima.

Enciklopedije se kotiraju još gore - to je posljednje mjesto na kojem će mladi potražiti podatke koji su im potrebni, a četvrtina anketirane djece nema predstavu šta je uopšte enciklopedija, prenosi "Dejli mejl".

Nagađanja o tome šta bi mogla da bude enciklopedija kretala su se od "nešto čime se putuje" do "nešto što se koristi da bi se izvršila operacija".

Gotovo polovina malih ispitanika, 45 odsto njih nilada nije koristilo neku štampanu enciklopediju, a 19 odsto ih nikada nije upotrijebilo štampani rječnik.

U istraživanju je učestvovalo 500 ispitanika starosti do 15 godina, a rezultati su pokazali da oko 50 odsto njih Google koristi bar pet puta dnevno.

"Djeca danas odrastaju u digitalnom okruženju i postavljeni su novi standardi. Informacije o svemu što ih interesuje su 'na jedan klik' od njih, i nije ni čudo što se sve rjeđe obraćaju roditeljima", kaže dr Pam Vadel, koja je bila šef istraživačkog tima.

"Ipak, iako rezultati mogu djelovati surovo na prvi pogled, ne mora da znači da je taj pravac razvoja nužno loš. To samo znači da današnja djeca digitalne tehnologije doživljavaju kao nešto blisko."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS