• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sekretarica" Siri odvela Apple na sud

Jedan američki potrošač pokrenuo je sudski proces Apple zbog njegovog sistema za vokalnu asistenciju Siri. Kaže da su mu prodali nedovršen proizvod.

 "Sekretarica" Siri odvela Apple na sud Izvor: MONDO

Njujorčanin Frenk M. Fazio pokrenuo je pred kalifornijskim sudom kolektivnu tužbu protiv kompaniej Apple i u tužbi navodi da su ga na Siri privukle reklame za iPhone 4S.

U reklami je taj lični asistent opisan kao sistem koji omogućava brzo i lako ugovaranje sastanaka, pronalaženje restorana, učenje gitarskih akorda klasičnih rok numera, pa čak i načina zavezivanja kravate.

Te privlačne karakteristike su navele potrošača da kupi nanoviji iPhone, uprkos njegovoj visokoj cijeni. Ubrzo se, međutim, pokazalo u svakodnevnoj upotrebi da je Siri spor (radi se o sistemu u Cloud tehnologiji, a 3G veze u Njujorku nisu baš toliko dobre), da često ne može da odgovori korisniku ili da ponekad daje pogrešna uputstva.

"Siri je sistem u razvoju", navedeno je u tužbi. Fazio sada traži odštetu (koja nije određena) za lažnu reklamu, nesprovođenje garancija i nelojalnu konkurenciju.

Sada i drugi korisnici razočarani Sirijem mogu da se pridruže tužbi kako bi pokušali da dobiju odštetu, kao što su to uradili klijenti prvog iPhona 4 koji će svi dobiti po 15 dolara zbog problema s antenom na uređaju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS