• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft Translator Hub: Prevodi sve što poželite

Microsoftov Translator Hub govorni engleski "pretvara" u neki od 26 ponuđenih jezika. Ljubitelji Star Treka biće oduševljeni.

 Microsoft Translator Hub: Prevodi sve što poželite Izvor: MONDO

Poslije ekrana osjetljivog na dodir sa najbržim odgovorom do sada, iz Microsoftovih laboratorija stiže softver koji će biti teško nadmašiti. Translator Hub kreiran je tako da maltene u realnom vremenu prevodi razgovor između dvoje ljudi s jednog jezika na drugi.

Frenk Sung i Rik Rašid napravili su softver koji engleski prevodi na jedan od 26 stranih jezika, a uz to i "priča" glasom samog govornika.

Sve što korisnici treba da urade je da izgovore nešto na engleskom, a uređaj to zatim prevodi na izabrani jezik, bilo da je u pitanju španski, bilo mandarinski.

Program je predstavljen na TechFest 2012 konvenciji, a od ostalih pokušaja tog tipa izdvaja ga to što zadržava boju, intonaciju i naglasak govornika. Ipak, neki glasovi ostaju malo "robotizovani".

Da bi program mogao da radi u realnom vremenu, potrebna je "aklimatizacija" na osobine govora korisnika, što traje oko sat vremena. Poslije toga, jezik prestaje da bude prepreka u komunikaciji, a prevod u govornom obliku stiže skoro u relanom vremenu, prenosi "Dejli mejl".

Pogledajte.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS