• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPad 3 od danas u prodaji širom svijeta

Novi iPad treće generacije od danas je moguće kupiti u Apple radnjama u deset zemalja.

  iPad 3 od danas u prodaji širom svijeta Izvor: MONDO

Prodaja novog iPada počinje u osam sati ujutro po lokalnom vremenu u SAD, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Singapuru, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji, ali i u Porto Riku i američkim Djevičanskim ostrvima.

Od 23. marta uređaj će biti dostupan u Sloveniji, Rumuniji, Bugarskoj, Austriji, Belgiji, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Islandu, Irskoj, Italiji, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Makao, Meksiko, Holandiji, Novom Zelandu, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Slovačkoj, Španiji i Švedskoj.

iPad 3 će biti dostupan u crnoj i bijeloj boji, a cijena će se kretati od 499 dolara za model od 16GB, 599 dolara za 32GB i 699 dolara za model od 64GB.

Kada je riječ o modelu koji podržavaWiFi i 4G LTE tehnologije cijena u maloprodajnim mrežama će se kretati od 629 dolara za model od 16GB model, 729 dolara za 32GB model do 829 dolara za 64GB.

iPad 3 treće generacije predstavljen je 7. marta, a mogućnost onlajn pretporudžbina je nekoliko dana kasnije već dovela do nestašice tog tablet uređaja, zbog čega je Apple produžio rok za isporuku.

Novi iPad karakteriše Retina ekran, novi Apple A5X čip sa četvorojezgarnom grafikom i iSight kamera od pet megapiksela koja posjeduje naprednu optiku i 1080p HD video.

Retina displej donosi četiri puta više piksela u odnosu na iPad 2, koji su tako zgusnuti da ljudsko oko nije u mogućnosti da razazna pojedinačne piksele kada se gleda sa normalne udaljenosti, čineći Internet stranice, tekst, slike i video snimke izuzetno oštrim i realističnim.

Ovaj displej ima 3,1 milion piksela, što je za milion više nego na HD TV, a sa 44 odsto većom saturacijom boja, novi iPad prikazuje boje koje su nevjerovatno bogatije, dublje i jače.

Moćni A5X čip sa četvorojezgarnom grafikom je specijalno dizajniran kako bi obezbijedio brzo korisničko iskustvo, kao i odličan odziv, bolje grafičke performanse i njhov balans sa energetskom efikasnošću.

iSight kamera od pet megapiksela posjeduje naprednu optiku koja omogućava fantastične fotografije i snimanje ful HD videa.

Pozadinsko osvjetljenje omogućava izradu fotografija u slabim svjetlosnim uslovima, a nova tehnologija stabilizacije video snimka neutrališe trzaje i pomjeranje koji se često vide kada se snima uređajem iz ruke.

iPad WiFi plus 4G sa ugrađenim 4G LTE tehnologijama nove generacije posjeduje najbolju podršku za brze mreže širom svijeta, uključujući HSPA+ i DC-HSDPA, kao i CDMA i GSM, pa se uređaj može koristiti jednostavno i bez problema bilo gdje u svijetu.

Novi Apple tablet takođe podržava diktiranje, pa umjesto kucanja, korisnik pritisne ikonicu mikrofona, kaže šta želi, nakon čega se riječi pretvore u tekst.

Apple je odlučio i da ne povlači iz prodaje iPad 2, koji se i dalje odlično kotira na tržištu, ali mu je snizio cijenu na 399 dolara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS