• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno veliki fajlovi na YouTube sajtu

YouTube će početi sa proširenjem prostora za "upload" fajlova na svoj servis sa dosadašnjih 10 minuta na ukupan kapacitet od 1 gigabajta.

 Konačno veliki fajlovi na YouTube sajtu Izvor: MONDO

Već neko vreme YouTube radi na unapređenju svojih sadržaja, koji su i doveli do uspeha ovog popularnog sajta. Neki od njih odnosili su se na sadržaj video fajlova ali i na njihov kvalitet. Ovoga puta YouTube započinje sa najvećim projekom do sada.

U novembru 2007. godine je najavljeno da će YouTube početi sa proširenjem prostora za "upload" fajlova na svoj servis sa dosadašnjih 10 minuta na ukupan kapacitet od 1 gigabajta. To znači da ćemo uskoro uživati u celim filmovima ili koncertima.

U obaveštenju koje je YouTube postavio stoji: "Sada ste u mogućnosti da postavljate video fajlove koji su duži od 10 minuta. Ova usluga namenjena je isključivo YouTube partnerima. Nezavisni filmski stvaraoci, koji su naši partneri sada su u mogućnosti da postavljaju svoje vrhunske naslove na naš sajt."

Očigledno je da je 1 gigabajt fajlova dosta, ali koliko će to zaista iznositi kada su filmovi i koncerti u pitanju? To svakako zavisi od rezolucije i kompresije fajlova, ali je realno da kvalitet videa bude u VGA rangu, što se može meriti sa standardnim TV uređajima.

Za sada nema informacija kada bi široke mase posetilaca mogle da dođu do ovih dragocenih video fajlova, jer se YouTube trenutno bavi rešavanjem stvari vezanih za zaštitu autorskih prava. Ali čim se završi papirologija možemo da počnemo sa uživanjem u celim YouTube filmovima.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS