• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A da dodate i nekog Facebook neprijatelja?

EnemyGraph je nova aplikacija koja vam omogućava da na svoj Facebook profil dodajete i - neprijatelje..

 A da dodate i nekog Facebook neprijatelja? Izvor: MONDO

Sviđao vam se Facebook ili ne, mora se priznati da je pozitivan. Možete da "lajkujete" stvari koje vam se dopadaju, da dodajete prijatelje, skoro da se čovjeku smuči od tolike ljubavi i veselja... Bar do sad.

EnemyGraph je nova aplikacija koja vam omogućava da na svoj Facebook profil dodajete i neprijatelje, uključujući i realne žrtve sa svoje liste prijatelja, ili sa lista prijatelja drugih korisnika ove aplikacije. Možete, takođe, objaviti "rat" bilo kojem proizvodu, osobi ili kompaniji koji imaju Facebook profil.

Kako radi? Čim nekoga ili nešto proglasite neprijateljem, ta osoba će se pojaviti na vašem profilu na listi neprijatelja, koja je vidljiva i ostalim korisnicima ove aplikacije.

Autor aplikacije, Din Teri sa Univerziteta Teksasa umorio se, kaže od tolike "pozitivnosti" na Facebooku, a sopstvenih ruku djelo opisuje kao "bogohulno u kontekstu društvenih mreža" i očekuje da će Facebook uskoro ukloniti aplikaciju.

"Kada sam video prve liste prijatelja, na početku ere društvenih mreža, pomislio sam 'čekaj, pa gdje su neprijatelji'", kaže Teri.

EnemyGraph zapravo je pokušaj da se preciznije definišu odnosi između korisnika Facebooka.

Ova zanimljiva aplikacija takođe će vam slati i "izvještaje o disonanciji", odnosno, obavijestiće vas svaki put kad neko od vaših prijatelja "lajkuje" nešto na profilu vaših neprijatelja.

"Većina društvenih mreža nastoji da ljude poveže prema afinitetima, po principu 'voliš tu grupu, film ili sportski tim, i ja ih volim, hajde da budemo prijatelji'. Ali, ljude na isti način motivišu i povezuju i stvari koje ih nerviraju. Dajemo Facebooku nekoliko nedjelja 'fore', a onda će nas vjerovatno ukinuti", kaže Teri.

Ako ste zabrinuti zbog moguće zloupotrijebe ove aplikacije, nema razloga: ako niste prijatelj sa nekim ili niste korisnik aplikacije, ne možete biti okarakterisani kao nečiji "neprijatelj", piše "Dejli mejl".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS