• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne brinite, Internet će "preživjeti" subotu

Iz Uprave za digitalnu agendu kažu da sutra neće doći do gašenja Interneta i da je najgore što može da se desi kratkotrajno usporavanje saobraćaja.

 Ne brinite, Internet će "preživjeti" subotu Izvor: MONDO

Infrastruktura koja služi da Internet funkcioniše tako je napravljena da je vrlo teško izvijesti akciju kojom bi došlo da gašenja Interneta rekao je danas Slobodan Marković iz Uprave za digitalnu agendu, povodom najave hakerske grupe Anonimnih da će sutra srušiti Internet.

"Sutra neće doći do gašenja Interneta", rekao je Marković za RTS i dodao da ta grupa prijeti napadom na nekih 13 osjetljivih lokacija koje služe za prevođenje numeričkih adresa.

Ukazujući da ne zna kako bi izgledala Srbija bez Interneta, on je obijasnio da je nemoguće na takav način zaustaviti rad Interneta i dodao da su mnogi pokušavali, ali da se nijednom nije desilo da Internet padne.

"U najgorem slučaju mogu da se dese neka usporenja na određenim dijelovima Interneta odakle dolazi najviše podataka, ali ne nešto što bi trajalo duže od desetak minuta, pola sata", rekao je Marković i dodao da bi se desilo nešto strašno napad bi morao da traje nekoliko dana.

Hakerska grupa Anonimni zaprijetila je da će sutra potpuno zaustaviti Internet u "Operaciji pomračenje", koja je na forumima na mreži pokrenula brojne rasprave o tome da li je i kako to moguće izvijesti.

Akcije Anonimnih uperene su, kako ističu hakeri, protiv cenzure na Internetu i svega što predstavlja krupni kapital.

(Tanjug/Foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS