• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivač veb sajta "Megaupload" ponovo onlajn

Osnivaču jednog od najvećih veb sajtova za razmjenu fajlova - "Megaupload", koji je zatvoren zbog masovne piraterije, dozvoljen je ponovo pristup internetu tokom boravka u kućom pritvoru

  Osnivač veb sajta "Megaupload" ponovo onlajn Izvor: MONDO

Kimu Dotkomu je prethodno sud na Novom Zelandu zabranio korišćenje interneta u kućnom pritvoru, ali je sudija Dejvid Harvi u ponedjeljak preinačio odluku, pošto se osumnjičeni od hapšenja u januaru "primjereno" ponašao.

Sudija Harvi je, osim pristupa internetu, dozvolio 38. godišnjem Njemcu da jednom dnevno ide na plivanje, a dva puta nedeljno da putuje u muzički studio u Oklandu, javio je Bi-Bi-Si.

Njemu je omogućeno da se jednom sedmično viđa sa saradnicima svog sajta, koji su, takođe, optuženi za nelegalno preuzimanje materijala zaštićenog zakonom o autorskim pravima sa interneta.
Novozelandski sud će u avgustu odlučivati po zahtjevu američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) da Dotkom bude izručen američkim vlastima kako bi mu se sudilo za najveće kršenje autorskih prava u istoriji.

Dotkom se, pored toga, tereti i za prevaru, iznudu i pranje novca.
Američke vlasti smatraju da su pravi vlasnici proizvoda izgubili dobit od 500 miliona dolara, dok Dotkom tvrdi da je njegova kompanija samo ponudila svojim korisnicima da na jednostavan način skladište fajlove na sajtu, a da je on nevin za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

"Megaaploud" imao je blizu 150 miliona korisnika, a svakodnevno njegova stranica posjećivana je 50 miliona puta.

(TANJUG)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS