• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firefox postavio Ginisov svetski rekord

Download Day je završen a Firefox je ponovo potukao sve rekorde u broju preuzimanja ovog popularnog pretraživača sa interneta.

 Firefox postavio Ginisov svetski rekord Izvor: MONDO

Ginisov svetski rekord u broju preuzimanja u toku 24 sata je oboren, a ljubitelji Firefox internet pretraživača pokazali su se kao pravi fanovi. Tokom 17. juna sa zvanične stranice izvršeno je preko 8.000.000 (tačnije 8.249.092) preuzimanja Firefox 3 programa!

Budući da raniji zvanični rekord do tada nije postojao, za postavljanje novog Ginisovog rekorda bilo je dovoljno i jedno preuzimanje. Firefox serveri su tokom Download Day akcije bili u nekoliko navrata prebukirani i pretilo je padanje sistema, ali se na kraju sve dobro završilo.

Kako se moglo i očekivati Amerikanci su bili ti koji su prednjačili u broju preuzimanja (preko 2.5 miliona), dok su kod evropljana to bili Nemci sa preko 600.000 preuzetih Firefox 3 brauzera.

Nakon svega četiri dana ovaj popularni program preuzelo je gotovo 15 miliona korisnika. Impresivno nema šta. Kada je u pitanju Srbija, naš doprinos je skromnih 22.600 preuzimanja.

A ako hoćete, možete dobiti i sertifikat/zahvalnicu kojim se možete hvaliti da ste učestvovali u obaranju Ginisovog svetskog rekorda.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS