• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orangutani na iPadu

Uz pomoć iPada orangutani u zoo vrtu u Milvokiju gledaju filmove, crtaju i komponuju. Naredni korak - četovanje sa majmunima iz drugih zoo vrtova

 Orangutani na iPadu Izvor: MONDO

Za orangutane u zoološkom vrtu u Milvokiju, život nije ograničen samo na spavanje, hranjenje i druženje. Proteklih godinu dana, ove životinje istražuju svet uz pomoć savremene tehnologije - iPada.

Uz pomoć iPada, ove životinje gledaju filmove, crtaju i komponuju muziku. Uskoro bi mogli i da se druže sa drugim majmunima u drugim zoo vrtovima uz pomoć onlajn video tehnologije.

"Ono što me je najviše iznenadilo kod cijele ove stvari sa iPadima je koliko su se brzo 'primili' na njih", rekao je AFP-u iPad koordinator za orangutane Skot Ejndžel.

"Stavili smo nešto što je skroz novo u njihov prostor i prihvatili su ih kao da je riječ o još jednoj alatki, još jednoj igrački za zabavu", dodao je on.

Orangutanima brzo postane dosadno i padaju u depresiju tako da je igranje sa iPadima savršen način da se zabave, objašnjavaju stručnjaci. A iPad sa svojim aplikacijama je savršena igračka za njih.

"Neke od njihovih omiljenih aplikacija su one koje imaju veze sa umjetnošću, poput programa za crtanje i bojenje", rekla je supervizor u zoološkom vrtu Triš Kan.

Orangutani možda mogu da crtaju na iPadu ali im nije dozvoljeno da ih drže jer su toliko jaki da bi najvjerovatnije polomili tablete. I pored toga, druga omiljena aktivnot vezana za iPad je gledanje filmova i video snimaka na njemu - makar iz daljine.

"Otkrili smo da svaki od njih ima svoj omiljeni video koji voli da gleda", rekla je Kan.

Naredni korak su četovanja sa orangutanima iz drugih zoo vrtova.

"Nadamo se da ćemo povezati orangutane iz našeg zoo vrta sa drugim organutanima kako u zemlji tako i u inostranstvu uz pomoć skajpa ili fejstajma", rekla je Kan.

Do tada, orangutani MJ i Mahal su srećni što mogu da dodiruju iPadove.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS