• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od kojih uređaja ćemo se možda oprostiti

Tinejdžeri se ne sjećaju video kaseta, vokmena... ali znaju šta je desktop računar, miš... Njihovi mlađi drugari možda neće ni to koristiti.

 Od kojih uređaja ćemo se možda oprostiti Izvor: MONDO

Niko nije siguran šta će sve nestati dok naša djeca stasavaju u odrasle ljude, ali može da se pretpostavi.

Fiksni telefoni

Taman pošto su mnogi naši sugrađani nakon dugog čekanja napokon dobili telefonsku liniju, za otprilike jednu deceniju mogli bi se pozdraviti sa fiksnim telefonom. U Americi mnogi domovi već imaju samo bežičnu liniju koja služi kao kućni telefon. Upotreba mobilnih telefona biće jeftinija i praktičnija, pa će mnogi odlučiti da se riješe pretplate za fiksni telefon.

Fotoaparati i kamere
Kamere na smartfonovima lagano "ubijaju" stare dobre fotoaparate i kamere. Za razliku od uređaja za fotkanje i snimanje koje uglavnom namjenski ponesemo, smartfon je uvijek sa nama. Osim što su uvijek dostupni, pametni telefoni nude mogućnost brze obrade fotografije i "kačenje" fotki na Internet. Aparati koje danas koristimo ostaće uz profesionalne fotografe i kamermane, ali klinci ih za nekoliko godina vjerovatno neće posjedovati, jer će u telefonu imati sve što im je neophodno.

Bioskopi
Nestanak bioskopa je odavno najavljivan. Filmske projekcije imaju sve manje publike što doprinosi i smanjenju broja bioskopskih sala. Pojava televizora sa većim ekranima i visokom rezolucijom, kao i pristupačnost 3D dodataka, čine kućni bioskop sasvim dovoljnim za uživanje u filmovima, bez izlaska iz doma.

Miš
Teško je zamisliti da nećemo više koristiti najdražeg miša na svijetu dok radimo za računarom. Kroz nekoliko godina troškovi dodavanja "miša na dodir" u ekrane biće toliko mali da će ga imati svaki displej, poput laptopa ili televizora. Miš kojeg se ne plašimo neće nestati preko noći, ali će uskoro biti zapostavljen zbog rasprostranjenosti praktičnijih rješenja.

Daljinski upravljači
Prije nego što su mnogi od nas rođeni daljinski upravljači nisu postojali. Promjena TV kanala bila je moguća samo pritiskom dugmića na televizoru. Kada današnja djeca budu postala roditelji, kanale na televizoru će vjerovatno mijenjati glasovnim komandama, ili služeći se mobilnim telefonom.

Desktop računari

Laptopovi i tableti zamijeniće "nepokretne" kompjutere u skoroj budućnosti. Pretpostavlja se da će računari kakve danas najčešće koristimo služiti samo za potrebe održavanja velikih IT sistema, piše "Fox Njuz" (Fox News).

Telefonski brojevi
Ok, ovo već podsjeća na zonu sumraka. Zar je moguće da više nećemo morati da pamtimo brojeve telefona? Mnoge telefonske brojeve "čuvamo" u sopstvenoj memoriji decenijama, a naša djeca će vjerovatno pamtiti "lične brojeve" svojih vršnjaka i simpatija uz pomoć kojih će moći da ih kontaktiraju putem svih kanala komunikacije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS