• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci promovisan Virtuelni sajam eFair4u

U Kongresnoj sali Hotela Palas juče je održana promocija savremenog i inovativnog prezentovanja i umrežavanja firmi putem Virtuelnog sajma eFair4u.

 U Banjaluci promovisan Virtuelni sajam eFair4u Izvor: MONDO

Virtuelni sajam eFair4u je nastao iz ideje da se svakom preduzeću omogući prezentacija, bez obzira da li raspolaže dovoljnim finansijskim, kadrovskim i drugim kapacitetima.

Projekat je pokrenut u Srbiji prije 3 godine, danas uključuje sedam (Srbija, Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Slovačka) zemalja iz Evrope, te preko 8.000 kompanija koje imaju mogućnost prezentacije na inostranom tržištu i komunikaciju među firmama, prenosi magazine Intermezzo.

Nebojša Petrović, direktor i osnivač virtuelnog sajma eFair4u ističe da još uvijek nisu potpuno sigurni koliko su prisutni trenutno u RS. „Zastupljeniji smo u Federaciji, ali sada polako grabimo ka RS. Prostora ima dosta za promociju, mislim da ima veliki broj firmi koje još uvijek ne znaju da postojimo. BiH je odmah poslije Srbije po broju štandova, veoma je veliko interesovanje tako da smo jako zadovoljni“, ističe Petrović.

I juče održana promocija je upriličena sa ciljem približavanja virtuelnog sajma domaćim kompanijama, kako bi one uvidjele prednosti ovakvog vida prezentovanja. Svako pravno lice može biti izlagač na sajmu, a postavljanje štanda, kao i ulazak na sajam su besplatni. Ciljna grupa izlagača su mala i srednja preduzeća, kao i velike kompanije koje žele da prezentuju svoje usluge ili proizvodni program.

„Oko trideset hiljada posjeta ima virtuelni sajam mjesečno. Međutim nije bitan samo broj nego i zadržavanje kojeg ima u velikom broju. Ideja je da kada neko dođe na portal ne izađe za minut nego da se zadrži što duže i da pogleda što više štandova“, dodaje Petrović.

eFair4u je virtuelni sajamski prostor otvoren 24 časa 365 dana u godini. Ulaskom u virtuelni svijet možete obići štandove na sajmovima automobila, bankarstva, građevinarstva, obrazovanja, zabave, tekstila, hrane i pića, namještaja, informatike, medicine, energetike, sporta, pakovanja, turizma, transporta i grafike. Za šetnju kroz trodimenzionalno okruženje nije vam potrebna ulaznica, a ukoliko želite da budete jedan od izlagača potrebno je da izdvojite samo vrijeme za postavku štanda – ostalo je besplatno.

„Najviše se promoviše namještaj, građevina, ali i turizam sve više. Industrija, naravno, slabije. U svakoj zemlji je sajam malo drugačiji, recimo u Makedoniji i Crnoj Gori prednjači turizam“, kaže Petrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS