• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Drive je stigao!

Google je pokrenuo Google Drive - servis za online skladištenje različitih sadržaja.

 Google Drive je stigao! Izvor: MONDO

Google je pokrenuo Google Drive, klaud servis za skladištenje fotografija i ostalih sadržaja koje korisnici žele da sačuvaju.

Korisnici besplatno dobijaju pet gigabajta prostora, a mogu da dokupe ukupno jedan terabajt za čuvanje svojih podataka.

Pogledajte.


"Predstavljamo Google Drive - centralno mjesto na kojem možete da stvarate, dijelite, sarađujete i držite sve svoje podatke. Ako radite sa prijateljem na zajedničkom istraživačkom projektu, planirate vjenčanje ili rješavate pitanje budžeta sa cimerima - to možete da uradite na Google Drive", saopštio je Sundar Pičaj, potpredsjednik sektora kompanije Google za Chrome pretraživač i aplikacije.

Ova usluga zamišljena je kao konkurencija Dropboxu i Microsoftovom servisu SkyDrive. Stručnjaci smatraju da bi ovaj potez mogao da podstakne i Facebook da uđe na tržište klaud usluga, prenio je BBC.

Klaud servisi postali su veoma popularni pošto korisnici sve češće žele da pristupaju svojim sadržajima sa različitih mjesta i uređaja.

Google Drive može biti instaliran na Macintosh ili PC, ili kao aplikacija na pametnim telefonima bez obzira na to da li rade na iOS-u ili Androidu, kao i na tabletima.

Google Drive će raditi sa sofisticiranom tehnologijom za obradu slika, koja će omogućiti korišćenje različitih vrsta dokumenata, uključujuči PDF fajlove i fotografije.

Komentatori navode da je Google malo zakasnio sa ovim servisom, koji vide kao dopunu društvene mreže Google Plus i servisa Google Docs, a njegovu najveću prednost vide u mogućnosti da se fajlovima koji su preveliki da bi se slali elektronskom poštom pristupa sa različitih uređaja.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS