• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bliži se Beogradska nedjelja dizajna

Sedma BND, najvažniji kreativni festival u regionu, održaće se od 4. do 10. juna u Beogradu uz do sada najveći broj učesnika.

 Bliži se Beogradska nedjelja dizajna Izvor: MONDO

Osnivač BND Jovan Jelovac kazao je da će na temu ovogodišnjeg festivala "Sloboda na kvadrat" na međunarodnoj kreativnoj konferenciji svoje poglede izložiti najveća dizajnerska imena iz svijeta, regiona i Srbije.

U Beograd dolazi 50 najvećih kreativnih umova 21. vijeka, dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, izdavači, arhitekte, ljudi iz svijeta mode, filma, dizajna, urbanog planiranja, predstavnici kreativne industrije koji će razmijeniti znanja na neprofitnoj osnovi, kazao je Jelovac.

Partneri na do sada navećoj BND prvi put su se smjestili i u Narodnoj biblioteci Srbije u čijem kompletnom prostoru od 24.000 kvadrata će se održavati konferencija i izložbe, kao i Radio-televizija Srbije koja će na svom Digitalnom i satelitskom programu prenositi dešavanja sa ovog festivala.

Jelovac je pozvao sve domaće umjetnike, dizajnere, izdavače i ljude koji se profesionalno bave dizajnom da prisustvuju ovogodišnjoj manifestaciji kao i najširu publiku koja će na desetak mjesta u NBS moći da pogleda interesantne izložbe koje će potpuno promijeniti izgled renovirane nacionalne biblioteke.

Organizatori Beogradske nedjelje dizajna uz pomoć partnera Britanskog savjeta kao i Servantesa u Beograd će dovesti najpoznatije kreativce.

Na Sedmu BND dolazi slavni španski dizajner koji od 2000.godine živi u Londonu Hektor Serano, portugalski arhitekta Alvaro Siza, italijansko-britanski industrijski dizajner Martino Gamper, britanski dizajn studio Troika, francuski dizajner Matje Leaneur.

Zatim holandska agencija 180 AMSTERDAM, njemački advertajzeri Jung Fon Mat, norveški dizajneri Non Format, američko-izraelski arhitekta Preston Skot Koen, iz regiona slovenačka Enota, hrvatski studio 3LHD, zatim kineski MED arhitekts i mađarski Kitčen Budapest.

Na trodnevnoj konferenciji stručna javnost upoznaće se sa najnovijim svjetskim trendovima iz oblasti kreativnih industrija, predstaviće se uspješne svjetske kompanije, brendovi, predavači koji će prenijeti svjetski duh kulture dizajna u Beograd.

Kao i prethodnih godina u okviru Beogradske nedjelje dizajna biće organizovan muzički festival ali prvi put održaće se na platou ispred NBS u kasnim večernjim satima.

Na BND "Dizajnights" nastupiće britanska i svjetska zvijezda Goldierocks, Gabin i Luminodisco. Takođe biće održane profesionalne radionice, izložbe po gradu, projekcije filmova.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS