• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BenQ se vraća na velika vrata

Nakon što je raskrtiso sa Siemens-om, BenQ Mobile ponovo namerava da ugrabi deo kolača na tržištu mobilnih telefona.

 BenQ se vraća na velika vrata Izvor: MONDO

Kupovinom kompanije Siemens i otplaćivanjem dugova te kompanije, BenQ je i sam zapao u krizu iz koje dugo nije mogao da se izvuče. Nakon što je raskrtiso sa Siemens-om, BenQ Mobile ponovo namerava da ugrabi deo kolača na tržištu mobilnih telefona.

Prvi adut koji BenQ predstavlja jeste model pod oznakom E72, namenjen srednejm segmentu tržišta. U pitanu je zaobljeni, vodootporni pametni telefon koji gotovo da zalazi i u modne vode svojim izgledom.

Ipak ovaj telefon namenjen je, pre svega poslovnim korisnicima. Radi pod operativnim sistemom Windows Mobile 6, ima ontegrisani 802.11b/g Wi-Fi, kameru od 2 megapiksela, 3G konekciju...

Ekran je QVGA i veličine je 2 inča, prisutna je i Bluetooth kao i podrška za veliki broj audio kodeka. Telefon je prilično lagan (svega 90 grama) uz skladne dimenzije i veličinu od 108 x 46.3 x 13.8 milimetara.

Kada je u pitanju interakcija sa korisnicima preko internet servisa, za to možete koristiti MSN, Google Talk, Yahoo, ICQ, AOL i Jabber.

Iako ne može da se poredi sa iPhone, HTC ili BlackBerry telefonima, model E72 koji BenQ predstavlja sigurno je pravi početak povratka ne evropsko tržište ovog nekada izuzetno popularnog proizvođača.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS