• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Apple WWDC-u nećemo vidjeti iPhone5?

Očekuju nas iOS6, novi MacBook i MacBook Air, ali ne i iPhone 5.

 Na Apple WWDC-u nećemo vidjeti iPhone5? Izvor: MONDO

Američka kompanija Apple je pred sam početak svoje godišnje konferencije za programere - WWDC - potvrdila da će na njoj predstaviti operativni sistem iOS6.

Ukoliko niste do sada čuli za WWDC (Worldwide Developers Conference) skup, to je višednevna konferencija u organizaciji Applea namijenjena programerima, koja počinje danas u Americi.

Operativni sistem iOS6 je spreman za svoju svjetsku premijeru, kako je objavio Apple,i trenutno je najnapredniji mobilni operativni sistem na svijetu.

Još od kada samo saznali za iOS6 njega su pratile razne kontroverze. Od toga da i neće donijeti neke značajne novine u odnosu na iOS5, pa sve do najave da ga pojedini Apple uređaji neće podržavati.

Tako se, na primjer tvrdi da ga prvi iPhone i iPad uređaji neće moći pokrenuti, dok se za model 3GS još uvijek ništa pouzdano ne zna. Svi ostali uređaji sa Apple etiketom trebali bi uskoro da pređu na iOS6.

Što se iPhone 5 smartfona tiče, njega ćemo, izgleda čekati još koji mjesec. Mada, sa Appleom se nikad ne zna, pa možda posljednjeg dana konferencije, kao šlag na torti vidimo i – NJEGA!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS