• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fejsbuk: Registrujte broj mobilnog da bi zaštitili profil

"Fejsbuk" će od svojih 900 miliona korisnika tražiti da unesu broj mobilnog telefona kako bi spriječili napade hakera.

 Fejsbuk: Registrujte broj mobilnog da bi zaštitili profil Izvor: MONDO

Na takav potez, kojim žele poboljšati bezbjednost korisnika, u Fejsbuku su se odlučili nakon ranijih hakovanja lozinki na društvenim mrežama LinkedIn i eHarmony.

Milioni korisnika širom svijeta već su u vrhu Fejsbuk stranice mogli vidjeti link na kojem se od njih traži da prate "Jednostavne bezbjednosne uslove". Oni koji kliknu na link, biće usmjereni na bezbjednosne stranice, gdje će imati mogućnost da odaberu jedinstvenu lozinku, a u narednom koraku od korisnika se traži da unese broj mobilnog telefona.

U kompaniji navode da korisnik potvrđivanjem svog broja telefona omogućava stranici da automatski izbriše lozinke u slučaju da je korisnikov nalog zloupotrijebljen. U tom slučaju korisnik će od "Fejsbuka" dobiti SMS kojim se obavještava da je njegova lozinka promijenjena.

Nakon što su poruku od novim uslovima bezbjednosti vidjeli milioni korisnika u SAD, u Fejsbuku navode da će za nekoliko dana to obavještenje dobiti i ostali korisnici.

Nakon nedavnog napada na "LinkedIn" mrežu, oko 6,5 miliona lozinki od 161 miliona korisnika se pojavilo na stranici "InsidePro.com".

U "LinkedInu" nisu precizirali koliki je tačan broj ugroženih profila. O broju ugroženih lozinki nisu se izjasnili ni u "eHarmony", popularnoj onlajn veb stranici iz Kalifornije, koja je na meti hakera bila ovog mjeseca.
(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS