• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instagram: I vi ćete ga obožavati!

Aplikacija koja je „zaludjela“ cijeli svijet i od vaših slika napraviće prava mala remek-djela, i to u samo par klikova.

 Instagram: I vi ćete ga obožavati! Izvor: MONDO

Od momenta kada je najavljena njegova tranzicija sa iOS-a na Android, 430.000 ljudi stalo je u “virtuelni red” i sačekalo pojavljivanje Instagrama u Google Play prodavnici.

Popularnu foto-aplikaciju na iOS platformi koristi već više od 35 miliona korisnika i jedna je od najpopularnijih aplikacija uopšte u AppStore prodavnici.

Instagram postoji od 2010. godine i služi za dijeljenje, popularno “šerovanje”, i obradu fotografija, kao i njihovo lajkovanje i komentarisanje. Čar Instagrama i razlog zbog kojeg ga svi vole je u tome što omogućava lako fotkanje, zatim obradu fotografija pomoću nekog od dvadesetak foto-filtera i njihovo kačenje na “zid” korisnika.

Instagram filteri sadrže foto-efekte, poput promjene boje slike, njenog intenziteta, pravljenje crno-bijelog ili nekog drugog efekta, a dostupne su praktično na jedan klik. Kada fotografiju obradite nekim od filtera možete joj dodijeliti okvir (ram), pojačati ton boje i zamagliti (blurovati) neke dijelove slike. Na raspolaganju su vam još opcije za izoštravanje i rotiranje.

Odatle nove foto-kreacije mogu da vide svi vaši prijatelji i drugi pratioci, a ako postanete jako popularni i sakupite veliki broj lajkova, Instagram će vašu sliku promovisati u jednu od najpopularnijih. To znači da će i drugi korisnici, koji vas ne prate direktno lako moći da je vide na “zajedničkom zidu” u tabu Najpopularnije.
Sjem na svoj profil, možete da stavite Instagram fotku i na Facebook, Twitter, Forsquare ili neku drugu društvenu mrežu.

Ono što korisnici obožavaju kod Instagrama jeste njegova “moć” da i od loših i prosječnih kamera, kakve imaju telefoni sa nižom cijenom, napravi veoma lijepe i dobre fotografije. Kreativnost korisnika pomoću nabrojanih efekata i filtera ističe se u prvi plan, pa i najobičniji kadrovi mogu postati veoma lijepe fotografije.
To koliko je Instagram promijenio način razmjene i obrade fotografija “u letu” najbolje ilustruje podatak da je HTC na svoju One liniju Android telefona, u softver kamere, integrisao slične foto filtere i efekte, koji neodoljivo podsjećaju na instagram.

Popularnost Instagrama je ogromna, pa je Facebook kompanija riješila da umiješa svoje prstiće i ubrzo nakon prebacivanja Instagrama i na Android ta kompanija ga je i kupila. Nagađa se da je za pripajanje Instagrama Facebook “iskeširao” čak milijardu dolara, a pred nama je prvi rezultat ove akvizicije.

Sa posljednjom nadogradnjom Instagrama, koja se desila 25. juna, aplikacija je dobila i neke nove Facebook opcije. U podršavanjima telefona potrebno je da potvrdite Facebook opciju šerovanja slika, kao i “Like” opciju i tada će se svi lajkova korisnika koji su lajkovali sliku na Instagramu automatski pojaviti i kao lajkovi na Facebook stranici.

Nova opcija je i mogućnost naknadnog dijeljenja fotki na društvene medije. Do sada ste to mogli da obavite isključivo u trenutku kada postavljate fotku na Instagram prvi put. Sada je to omogućeno bilo kada – klikom na “Photo Options” (tri tačkice) dugme.

Novina je i pretraga tagova i korisnika u odjeljku Explore, klikom na symbol lupe.

U smislu korišćenja i lakoće upotrebe Instagram je veoma dobra aplikacija. Interfejs je toliko jednostavan da nema šanse da se u njemu neko ne snađe kako treba, ali u funkcionalnom smislu ima mjesta za poboljšanja.

Recimo, Instagram ne podržava istovremeno vođenje više naloga, kao što to omogućava Twitter Android i iOS aplikacija. Ukoliko imate poslovni i privatni Instagram nalog uvijek morate da se izlogujete i logujete ponovo, što traje dugo i smara većinu korisnika. Prebacivanje sa profila na profil, koji su uvijek aktivni u pozadini bilo bi mnogo elegantnije rješenje.
Vi zamislite želju – Instagram će je ispuniti
Vi zamislite želju – Instagram će je ispuniti

Instagram je ocijenilo preko milion korisnika i trenutna ocean mu je čak 4.6! To najbolje pokazuje koliko ga korisnici vole. Sa malim poboljšanjima, koje smo naveli, sigurni smo da će instagram dogurati još dalje, ne samo po pitanju ocjene, nego i po pitanju upotrebljivosti, a samim time i korisnici će još bolje prihvatiti.

Ne postoji nijedan razlog da ne isprobate Instagram, jer su podržani svi Android 2.2 i viši uređaji. Možete samo da se zabavite i uljepšate nekome dan sjajnim fotografijama.

I još nešto. Sve slike napravljene Instagram aplikacijom pojavljuju se u posebnom Instagram Facebook kanalu, gdje se trajno čuvaju, a na telefonu u Instagram albumu. Odatle ih Bluetoothom ili MMS porukom možete proslijediti dalje.

Mogućnosti su beskrajne – izaberite onu koju vam najviše “leži”! Instagram preuzmite OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS