• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SAD zabranjena prodaja Samsungovog Galaxy Taba

Američki sud privremeno je zabranio prodaju Samsungovog Galaxy Taba 10.1, zbog kršenja patenta kompanije Apple u vezi sa dizajnom

 U SAD zabranjena prodaja Samsungovog Galaxy Taba  Izvor: MONDO

Apple je u tužbi podnetoj američkom sudu tražio zabranu prodaje Samsungovog Galaxy Taba 10.1 na tržištu SAD, zbog kršenja patentnih prava i navodnog kopiranja dizajna iPada.

Argumenti kompanije juče su uvaženi, tako da je prodaja ovog Samsungovog modela privremeno obustavljena na američkom tržištu, a u obrazloženju suda se navodi da Samsung ima pravo na borbu za svoj udeo na tržištu, ali da "nema prava da u toj borbi primenjuje nefer metode", prenosi BBC.

Zabrana prodaje će stupiti na snagu kada Apple uplati 2,6 miliona dolara garancije za eventualnu odštetu Samsungu, u slučaju da se tokom kasnijeg postupka pokaže da je zabrana bila neosnovana.

U Samsungovom saopštenju koje je mejlom dostavljeno BBC-ju, navodi se da ova odluka suda neće imati značajniji uticaj na njihovo poslovanje, i najavljuje preduzimanje adekvatnih pravnih koraka u borbi sa kompanijom Apple.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS