• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HTC se igra žmurke sa korisnicima

U istom danu stigle dvije, ne baš sjajne vijesti iz HTC-a: otkazuje se ICS update za Desire HD i raskida se Beats partnerstvo.

 HTC se igra žmurke sa korisnicima Izvor: MONDO

Iako su mnogi čitaoci kritikovali MONDO portal nakon vijesti da je HTC otkazao Android nadogradnju za model Desire HD, navodeći da je ta vijest netačna i neprovjerena, ispostavilo se da je MONDO, ipak bio u pravu.

Nakon niza oprečnih kompanijskih izjava, internet šuškanja i kojekakvih najava, sada je iz HTC-a stigla i zvanična potvrda da je ažuriranje za Desire HD otkazano.

Kako u HTC-u navode, prije svake nove Android nadogradnje softvera, kompanija smartfone koji ih dobijaju izlaže nizu testiranja. Najvažniji od svih jeste korisničko zadovoljstvo, odnosno povratna informacija od korisnika, koja mora da bude pozitivna. Navodno je upravo na tom testu Desire HD pao.



Što se Beats Audija tiče, HTC i Dr. Dreova kompanija definitivno se razilaze. Beats Audio je već otkupio akcije koje je HTC kupio od te kompanije prilikom sklapanja partnerstva. Za sada, Beats Audio ekvilajzer ostaje ekskluzivitet HTC telefona, ali se sa njima više neće prodavati Beats slušalice i dodatna oprema.

Očekuje se da će se saradnja kompanija nastaviti do kraja ove godine, nakon čega bi Beats mogao da potraži drugog partnera u okviru mobilne industrije. Ni jedna, ni druga strana to nisu još uvijek potvrdile, ali je Beats nagovijestio da želi da radi na poboljšanju svog brenda na globalnom nivou. HTC još uvijek ćuti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS