• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft Hotmail postao je Outlook

Glasine iz juna mjeseca, o promjeni izgleda i imena mejl klijenta iz Microsofta, ispostavile su se, ipak tačnim.

 Microsoft Hotmail postao je Outlook Izvor: MONDO

Hotmail postao je dio istorije. Upoznajte Outlook, novi Microsoftov mejl klijent, koji je jednostavniji, brži, sposobniji i ljepši. U Microsoftu kažu da su izbacili sve suvišne detalje, peckajući na taj način GMail koji, po Microsoftu ima “pretrpan“ interfejs i nedopustivo prisustvo reklama.

Naravno, kompanija iz Redmonda nije direktno rekla GMail, ali pogledajte sljedeći video, sve će vam biti jasno.

Microsoft Outlook zasniva se na Metro korisničkom okruženju, koji se nadovezuje na Windows Phone 8 i novi Microsoft Windows 8 operativni sistem. Veoma je sveden, jednostavan i za upotrebu ne može biti lakši, a u prvi mah činiće vam se kao da ste otvorili “lagani“ wap ili mobilnu verziju sajta.

Mejlovi se prikazuju u najvećem dijelu redizajniranog interfejsa, a omogućen je i direktan pristup SkyDrive Cloud prostoru, Kalendaru i Kontaktima. Nažalost, oni još uvijek nisu redizajnirani i ostali su u Hotmail izdanju, što pomalo kvari utisak.

Sa desne strane izlistane su opcije mejla, mogućnost dijeljenja njegovog sadržaja na društvenim mrežama, dok je lijeva rezervisana za foldere i njihov sadržaj, kao i brz pristup pregledu dokumenata. U donjem dijelu prozora prikazuju se savjeti i uputstva za korišćenje novog mejl klijenta, koje možete da ugasite, ako ih ne želite.



Sva podešavanja naloga, uključujući i vizuelne efekte možete da prilagodite svom ukusu i načinu upotrebe, a ponuđena je i mogućnost automatske zamjene adrese iz @hotmail.com u @outlook.com. To ne morate da uvažite, ako ne želite, a neko vrijeme još postojaće i mogućnost povratka na stari, Hotmail izgled klijenta.

Microsoft navodi da je korisnik novog mejl klijenta jedina i centralna figura, kojoj se garantuje maksimalna bezbjednost podataka i identiteta, kao i omogućava kontrola kojeg sadržaja i u koje vrijeme će on biti podijeljen sa drugima. Bezbjednost novog Outlooka je umnogome poboljšana, pa u Microsoftu smatraju da će to biti jedan od glavnih razloga za izraženiju upotrebu novog klijenta.

Već sada se može reći da Microsoft ne samo da nije pogriješio prilikom redizajna opcija i izgleda Hotmaila, nego je i “pogodio pravo u centar“. Za samo dva sata Outlook je dobio preko milion novih korisnika, a sa Android i iOS aplikacijama spremnim za korišćenje taj broj sigurno će nastaviti brzo da se povećava.

Intro video pogledajte OVDJE.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS