• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pristupačni tablet Huawei MediaPad 7 Lite

Kineska kompanija Huawei konačno je predstavila svoj dugo najavljivani tablet, koji bi trebao lako da “nađe” put do korisnika.

 Pristupačni tablet Huawei MediaPad 7 Lite Izvor: MONDO

Kućište ovog tableta izrađeno od aluminijuma, a posjeduje ekran veličine sedam inča rezolucije 1.280 x 600 piksela. Kao što se i očekivalo, radi na Android operativnom sistemu i to verzije 4.0, odnosno Ice Cream Sandwich i donosi sa sobom sva njegova uapređenja.

Osim prenosa podataka putem 3G mreže i HSDPA standarda, podržavaće i klasične funkcionalnosti mobilnog uređaja, od razgovora i prenosa glasa do slanja i primanja SMS i MMS poruka.

Tu su, naravno i nezaobilazne dvije kamere sa prednje i zadnje strane, rezolucije 3 i 0.3 megapiksela, a procesor je četvorojezgarni CortexA8 od 1.2 GHz . Ova činjenica svrstava ga u red moćnijih tableta trenutno na tržištu u cijelom svijetu.

Moći će da snima 720p HD video zapis sa stereo zvukom, ali i da reprodukuje 1.080p video sa do 30 sličica u sekundi u podržanim formatima.

Kao i svi Huawei uređaji i ovaj nudi dobar odnos perfrmansi i cijene i u odnosu na konkurenciju ističe se proširivom memorijom i prenosom glasa. Nažalost za sada još uvijek nema preciznih informacija o tome koliko će koštati ovaj uređaj, ali će biti u srednjoj cjenovnoj klasi, što će mu garantovati dobru prodaju i popularnost na sve “zahuktalijem” tržištu tablet uređaja.

Inače, u svijetu tableta Apple sa svojim iPad modelom drži oko 60 odsto cjelokupnog tržišta, ali je Google napravio odličan proboj sa svojim sedmoinčnim Nexus 7 tabletom. On je rasprodat u rekordno kratkom roku i Google trenutno ne prima nove narudžbine za taj tablet.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS