• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

App.net: Jedina bezbjedna društvena mreža

Ukoliko vas zaštita privatnosti veoma brine onda je App.net za vas, ali tek kada joj platite!

 App.net: Jedina bezbjedna društvena mreža Izvor: MONDO

Kako prenosi mreža CNN, App.net je potpuno drugačija društvena mreža koja će, kako tvrdi Dalton Kaldvel, njen osnivač i izvršni direktor, za razliku od Facebooka, Twittera i sličnih, zaradu ostvarivati direktno od korisnika, ali podatke o njima neće sakupljati i ustupati trećim licima.

On je u razgovoru za CNN osudio Facebook i druge društvene mreže da radi za svoju i dobrobit oglašivača, a ne za dobrobit desetina i stotina miliona korisnika. U zamjenu za lične podatke korisnika odgovorna lica društvenih mreža reklamnim agencijama i drugim advertajzing kompanijama ustupaju podatke o korisnicima, na osnovu kojih se ostvaruje ciljano reklamiranje.

Inače, u svijetu se već uveliko vodi rasprava o tome šta Facebook i društvene mreže smiju, a šta ne smiju da rade. Upravo bi zbog ovih razloga App.net mogao da privuče veliki broj, ako ništa drugo, onda poslovnih korisnika, koji su spremni da plate za korišćenje servisa koji radi u realnom vremenu i istovremeno štiti njihovu privatnost i podatke u potpunosti.

Za održavanje App.net mreže osnivači i rukovodioci obezbijedili su već oko 800.000 dolara, a sva dodatna sredstva za unapređenje, proširenje servisa i nove opcije dobijaće se od korisnika i donatora, koji neće imati nikakav uticaj na funkcionisanje i praćenje App.net mreže.

Cijena jednoodišnjeg "održavanja" App.net servisa svakog korisnika koštaće solidnih 50 dolara.

App.net mreža nikada neće imati reklame, neće podržavati ustupanje podataka korisnika trećim licima i kompanijama i plaćaće se na godišnjem nivou. Na ovim temeljima osnivač vrlo optimistično gradi cijelu priču oko “bezbjedne” društvene mreže.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS