• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađi "rupu" u Chromu i osvoji nagradu

Google odlučio da velikodušno dodijeli dodatnih 1.000 dolara za "posebno" opasne propuste u Chrome pretraživaču, koje otkriju sami korisnici.

 Pronađi "rupu" u Chromu i osvoji nagradu  Izvor: MONDO

U kompaniji Google navode da njihov standardni program putem kojeg plaćaju stručnjake za pronalazak propusta u Chrome pretraživaču funkcioniše izuzetno dobro, ali da je u posljednje vrijeme evidentiran značajan pad prigovora na rad tog pretraživača.

Ova situacija indikuje da je sve teže pronaći bilo kakve propuste u Chromeu, pa su u poznatoj kompaniji odlučili da povećaju nagradu za pronalaženje sigurnosnih grešaka za čak 1.000 dolara.

Kako bi se dobio dodatni iznos, svaki uočeni propust mora biti "izrazito pogodan za zloupotrebu" i mora se demonstrirati mogućnost njegove zloupotrebe. Takođe, dodatni novac dobija se ukoliko je propust evidentiran u elementima utemeljenim na otvorenom izvornom kodu, koji se ne koriste samo u Chrome pretraživaču. I na kraju, kao treća opcija navodi se pronalazak propusta u stabilnom dijelu Chrome brauzera, za koji su u kompaniji Google vjerovali da je već očišćen od grešaka i propusta.

Ovom prilikom proizvođač je najavio i Pwnium 2 takmičenje za pronalazak propusta u Chrome pretraživaču, u kojem kompanija namjerava da poveća fond nagrada na 2 miliona dolara.

Do sada je kompanija Google isplatila više od milion dolara za uočene greške i sigurnosne Chrome propuste, među kojima su najveće nagrade, one od 60.000 dolara uručene Sergeju Glazunovu i korisniku koji se "krije" iza nadimka PinkiePie.

Srećna potraga, javite ako pronađete neku novu rupicu u Chrome pretraživaču!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS