• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instagram sada zna i gdje je fotka nastala

U svojoj najnovijoj verziji, koja je dogurala do 3.0.4, Instagram uvodi bolju GPS podršku i može da prikaže mjesta na mapi gdje su slike nastale.

 Instagram sada zna i gdje je fotka nastala Izvor: MONDO

Instagram je ponovo osvježio svoju aplikaciju, ovog puta obimnijim izmjenama i potpuno novom opcijom prikazivanja slika na mapi. Time Instagram omogućava prikaz lokacija na kojima su slike nastale, pored toga što svakoj slici možete dodijeliti ime najbliže poznate tačke u čijoj je blizini ona nastala.

U najnovijoj verziji Instagram donosi i moderniji, redizajnirani izgled korisničkog profila, kao i mnogih drugi sekcija aplikacije.



Da biste ažurirali pozicije već napravljenih Instagram slika dovoljno je da u okviru svog profila kliknete na Photo Map dugme i aplikacija će za svaku sliku, za koju je to moguće, pronaći na kojoj je lokaciji nastala. Nakon potvrde na dugme OK sve slike biće „združene“ sa mjestima na kojima su nastale.

Redizajnirani Instagram sa novim funkcijama dostupan je u Android PLAY marketu i ukoliko već niste dobili automatsku notifikaciju, potražite ga samostalno u prodavnici aplikacija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS