• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Motorola tuži Apple zbog patenata

Nakon što je kompanija Apple odbila da plati za „pozajmljene“ patente, Motorola riješila da cijelu stvar preda sudu na izvršenje.

 Motorola tuži Apple zbog patenata Izvor: MONDO

Ovo bi za Apple mogao da bude vrlo “vrć krompir“, posebno sada, kada kompaniju očekuje predstavljanje novih uređaja svih mobilnih platformi. Naime, kompaniji Apple bi moguća presuda protiv nje mogla da ugrozi mnogo tekućih poslova, a s obzirom na to da je Motorola dobila svaki dosadašnji spor, Apple ima zbog čega da bude zabrinut.

Ovog puta, prema Motoroli, Apple krši patente iz oblasti kalendarskog podsjetnika, obavještenja u imejl klijentu i video plejera na mobilnim uređajima.

Tužbom su obuhvaćeni iPhone, iPad i Mac računari. Ono što predstavlja dodatnu otežavajuću okolnost za kompaniju iz Kupertina jeste i činjenica da je Motorola sada dio Google sistema, pa će posljedice odluke i po jednu i po drugu firmu biti dalekosežnije.

Prije podnošenja tužbe ITC-u (International Trade Commission) Motorola je “velikodušno“ nekoliko puta ponudila da joj se za bespravno iskorišćene patente plati nadoknada, čiji se iznos ne navodi, ali je Apple to glatko odbio. Revoltirana takvim ponašanjem, kompanija Motorola je cijelu stvar prijavila Svjetskoj Trgovinskoj Organizaciji i riješila da ovu epizodu što prije istjera do kraja.

Apple se nije oglasio povodom ove situacije.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ana

strasno

RECENZIJE

TIPS & TRICKS