• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google, Apple i Samsung žele Kodakove patente

Kompanija Kodak objavila je bankrot, a patente ponuđene za prodaju, zajednički će, izgleda otkupiti tri najveće kompanije i to udružene!

 Google, Apple i Samsung žele Kodakove patente  Izvor: MONDO

Da na tržištu ne postoje određena pravila pokazuje i slučaj bankrota Kodaka, gdje su se kompanije Google, Apple i Samsung "sastale" u namjeri da otkupe patente. Vjerovatno biste pomislili da svaka od ovih kompanija želi sve patente za sebe, ali to ovog puta, ipak nije slučaj.

Apple i Samsung “ratuju” već mjesecima, a u toku je i završno suđenje po međusobnim optužbama, Google je preko Motorole nedavno tužio Apple, ali to u ovom slučaju nije spriječilo kompanije da zajedno za Kodakove patente ponude oko 200 miliona dolara.

Ipak, čelnici Kodaka žele da dostignu ukupnu cijenu od dvije milijarde, a svaka kompanija je rekla da će maksimalno podići svoju pojedinačnu ponudu do pola milijarde. Ukoliko dođe do kupovine, to će biti dobra stvar pošto će onda svi polagati pravo na njihovo korišćenje, čime će se izbjegne mogućnost naknadnih tužbi za krađu patenata.

Kodak ima veliki broj pateneata u upotrebi ne samo vezanih za fotografiju i tehnike fotografisanja, nego i patente za digitalne aparate, softver i prateću opremu. Ti patenti bi ovim kompanijama omogućile dalji napredak u oblasti digitalne fotografije i unapređenja kamera na njihovim uređajima.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS