• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fotoaparat sa Android operativnim sistemom

Prvi konvergentni aprat, koji spaja mobilni operativni sistem i digitalnu fotografiju biće remijerno prikazan na IFA sajmu u Berlinu.

 Fotoaparat sa Android operativnim sistemom  Izvor: MONDO

Kompanija Nikon će do kraja ove nedjelje predstaviti model digitalnog fotoaparata Coolpix S800c, koji će biti prvi takav uređaj sa Android opeativnim sistemom.

Dolaziće u dvije verzije: jedan sa zakrivljenim tijelom, a drugi koji će pomalo ličiti na pametni telefon. Osim toga što će posjedovati ovaj operativni sistem i to najvjerovatnije verzije 2.3, dolaziće sa ekranom od 3.5 inča osjetljivim na dodir. Moći će da se uključi na društvene mreže, sa kojima je moguće direktno dijeljenje fotografija, da pušta muziku, koristi multitasking opcije i aplikacije karakteristične za Android OS.

Imaće Bluetooth vezu za razmjenu fotografiju i brzu Wi-Fi vezu za korišćenje pametnih Android opcija, optički zum do 12 puta, GPS i mogućnost pristupa Google play servisu. Još uvijek nema informacije o cijeni, kao i kada će i na koja tržišta stići ovaj inovativno fotoaparat rezolucije 16 megapiksela.

Bez obzira na novotarije koje donosi, ovo, ipak nije prvi konvergentni uređaj takve vrste. Prije njega smo vidjeli Android muzičke plejere iz Samsunga i Sonyja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS