• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple pohvalio Sony i Nokiju

Nastavljajući svoje završno izlaganje u postupku protiv Samsunga, Apple je rekao da su „zdravi primjeri“ dizajna Sony i Nokia telefoni.

 Apple pohvalio Sony i Nokiju  Izvor: MONDO

Ovom izjavom Apple je želio sudu da pokaže koliko telefoni, koji su u suštini konceptualno vrlo bliski Apple iPhone modelma – imaju touchscreen i malo dugmića – mogu da budu potpuno drugačiji u dizajnerskom smislu, a ne klonovi, poput Samsungovih modela. Pri tome, Apple se sadržao posebno kod Sonyja, za koji je rekao da koristi isti Android softver, kao i Samsung Galaxy S, ali da je on u potpunosti različit od izgleda menija njihovog iPhone pametnjakovića.

Za primjere „zdrave“ konkurencije po svim pitanjima Apple je uzeo Nokia Lumia 800 i Sony Ericsson Xperia arc telefone, koji su trenutno aktuelni modeli ove dvije firme, upoređujući ih sa iPhone 4S modelom.

Nokia i Sony zvanično nisu odreagovale na ovo poređenje, ali je zato Nokijin direktor prodaje i marketinga na svom Twitter profilu prokomentarisao da Apple umije da uoči inovaciju, navodeći post sajta WP Central, koji je cijelu vijest i prenio.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS