• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stripovi osvajaju digitalni svijet

Holivudski heroji od Supermena do Betmana karijeru započeli su u stripovima, a autori kažu da stripovi prolaze kroz tehnološku revoluciju.

 Stripovi osvajaju digitalni svijet Izvor: MONDO

Ovo bi moglo da privuče novu generaciju čitalaca.

Posljednjih 30 godina, prodavnica "Golden epl komiks" u Los Anđelesu prodaje stripove za djecu i odrasle. Izgled ovih stranica se nije puno promijenio, ali vlasnik Rajan Libovic kaže da se ipak dešava nešto novo.

"Posljednju godinu smo vidjeli ogroman prelazak na digitalne stripove", rekao je on "Glasu Amerike". Ideja čitanja stripova na internetu se širi. Kompanija Comixology ima više od 25.000 stripova u svojoj internet prodavnici, kaže Čip Mošer, potpređednik odjeljenja za odnose sa javnosću i poslovni razvoj kompanije.

Prošle godine, kompanija je prodala 19 miliona internet stripova. Ove godine očekuje da će prodati 70 miliona. Za gotovo istu cijenu kao i štampani strip, čitaoci mogu da kupe digitalnu verziju. Mnogi u toj industriji eksperimentišu sa izgledom digitalnih stripova.

Libovic sada nudi digitalne stripove na veb stranici svoje prodavnice i dodaje da kupci traže i tradicionalne stripove, kao i njihove nove verzije."Ima nekih stripova, kao što su neki od mojih omiljenih, koje više volim u štampanom formatu. Ali neke od njih je jednostavno zgodno imati i čitati na iPad tabletu", rekao je jedan od kupaca.

Mnogi u toj industriji kažu da se nadaju da će digitalni stripovi privući novu publiku i tako podstaći biznis i u virtuelnom i u stvarnom svijetu.

(Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mara

Ja pa sta stim hocete reci

RECENZIJE

TIPS & TRICKS