• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pala vrijednost Samsung akcija

Akcije Samsung electronicsa, kojem je vikend obilježio gubitak sudskog procesa protiv kompanije Apple, opale su za čak 6,81 odsto.

 Pala vrijednost Samsung akcija Izvor: MONDO

U ponedjeljak je zabilježen značajan pad akcija i drugih azijskih proizvođača telefona, poput LG-ja i HTC-a koji, kao i Samsung, koriste operativni sistem Android, kompanije Google, “usputnu” žrtvu sudskog spora u Americi.

Američka porota odlučila je da je južnokorejska kompanija Samsung kopirala inovativnu tehnologiju koju je američka kompanija Apple koristila za svoje uređaje iPhone i iPad i da mora da plati miljardu i nešto dolara odštete.

Baš kao što je MONDO pisao nakon presude, ovakva situacija mogla bi da dovede do potpune zabrane prodaje glavnih Samsungovih proizvoda i vjerovatno će ubrzati prodor Apple uređaja na sve većem tržištu mobilnih kompijutera.

Ipak, to je samo prvi efekat nedavne presude. Onaj veći i uticaj kojeg se svi boje, jeste to da će gubitak sudskog spora za Samsung i ostale Android proizvođače značiti i bolnu transformaciju u nekom drugom pravcu. To je potkrijepljeno činjenicom da svi Androidi koriste iste patente, a samim tim ih, kao i Samsung i krše.

(MONDO – agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS