• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung Galaxy Note II: Poslovan i kreativan

Na manifestaciji Samsung Mobile Unpacked, koja je održana na sajmu IFA u Berlinu, Samsung je predstavio GALAXY Note II, nasljednika Note modela.

 Samsung Galaxy Note II: Poslovan i kreativan Izvor: MONDO

Kao novi dodatak kategoriji GALAXY Note, uređaj Samsung GALAXY Note II pomaže korisnicima da oslobode svoju kreativnost jer im pruža mogućnost da brže dođu do informacija i zabilježe svoje ideje, kao i da te ideje iskažu organizovanije i efikasnije.

GALAXY Note II posjeduje HD Super AMOLED ekran od 5.5 inča (141 mm) koji nudi jasan i oštar prikaz. Odnos stranica ekrana od 16:9 će pobrinuće se za to da svako gledanje video snimaka bude kao u bioskopu. Veći ekran dopušta korisnicima da sve sadržaje vide jasno, u živopisnim bojama i uz veću čitljivost.

Nova olovka S Pen je duža i deblja, ergonomski dizajnirana da bolje leži u ruci. Zbog toga pisanje ovom olovkom predstavlja prirodan doživljaj sa više preciznosti i udobnosti. Air View je opcija koja dopušta korisnicima da stave S Pen iznad elektronskog pisma, S Planner-a, galerije slika, ili video snimka kako bi pregledali sadržaj bez njegovog otvaranja. Ova funkcija omogućava korisnicima da brzo pretraže i pregledaju veće količine informacija pri čemu ne moraju da otvore novi ekran.

Napredne funkcije S Pen-a nude velike mogućnosti za trenutno bilježenje ideja i svega što vas inspiriše kao što vam pružaju opciju da direktno na ekranu kombinujete rukopis sa svakim multimedijalnim sadržajem. Funkcija Easy Clip dopušta korisnicima da trenutno označe i izdvoje svaki sadržaj koji se nalazi na ekranu u bilo kom obliku, kao i da ga sačuvaju, prenesu u drugu datoteku ili da ga podjele sa drugima. Kada na taj način izdvoje sliku, korisnici slobodno mogu da je dalje uređuju bojenjem, sjenčenjem ili sopstvenim rukopisom.

Popup Note dopušta korisnicima da odmah i na svakom mjestu na ekranu otvaraju S Note kao pop-up prozorčić. Kada korisnik izvuče S Pen tokom telefonskog razgovora, aplikacija S Note se automatski pojavljuje na ekranu omogućavajući korisnicima da naprave kratku bilješku. Korisnici mogu da presonalizuju fotografije pomoću S Pen-a tako što će rukom ispisivati bilješke na pozadini fotografije. Uz to, funkcija Screen Recorder, Snimanje ekrana, omogućava korisnicima da snime čitav niz akcija na ekranu svog telefona i da to podjele sa prijateljima ili kolegama.

Pored toga, nova opcija koju posjeduje ova uređaj Quick Command, koja predstavlja novu podlogu za gestikulaciju, omogućava korisnicima da brzo aktiviraju često korišćene aplikacije pomoću olovke S Pen.

Da bi ostvarili pravi multitasking, kao na personalnom računaru, korisnici mogu da lansiraju višestruke prozore na jednom ekranu. Korisnici ne moraju da zatvore otvorene aplikacije kako bi pokrenuli nove. Kada završe zadatak u jednoj aplikaciji, mogu odmah da pokrenu drugu aplikaciju na ekranu.

Samsung GALAXY Note II funkcija Popup Video proširuje koncept funkcije Pop up play. Dok gledate neki video snimak, on može jednim dodirom na dugme da postane prozor koji pluta na displeju. Video snimak će i dalje biti aktivan, a vi ga možete premjestiti na bilo koji dio ekrana uređaja GALAXY Note II.

Kako bi pokrenuo stvaranje i razmjenu sadržaja kao i funkcije za multitasking, GALAXY Note II posjeduje najnoviju hardversku tehnologiju. Moćni procesor od 1.6 GHz i četiri jezgra uz HSPA Plus ili 4G LTE. GALAXY Note II pokreće platforma Android 4.1.1 JellyBean. Taj sistem daje nove grafičke mogućnosti i nadograđeni Google Now servis, kao i nove funkcije poput kontekstualne pretrage. Može se birati između tri memorijske varijante, od 16 GB, 32 GB i 64 GB, uz proširivo memorijsko ležište za mikro SD karticu. Zahvaljujući bateriji od 3.100 mAh, korisnici mogu bez ikakvih “energetskih ograničenja” da uživaju u multimedijalnim sadržajima, budu uvijek produktivni u pokretu, kao i da bilježe svoje ideje u svakom trenutku i na svakom mjestu.

GALAXY Note II posjeduje dvije kamere: jednu od 8 megapiksela na poleđini i drugu od 1.9 megapiksela na prednjoj strani telefona, pri čemu obje mogu da prave HD video snimke. Primarna kamera ima funkcije Buddy Photo Share, Burst Shot i Best Photo, koje su prvi put predstavljene na modelu GALAXY S III. GALAXY Note II posjeduje i jedinstvenu funkciju kamere pod nazivom Best Faces. Funkcija Best Faces omogućava korisnicima da izaberu najbolji izraz lica ili pozu svake osobe sa fotografija grupnih portreta.

Funkcija Smart Stay, koja je prvi put predstavljena na modelu GALAXY S III, koristi kameru na GALAXY Note II da spriječi uređaj da pređe na pasivni način rada dok god detektuje da je korisnik ispred uređaja.

Raspoloživ u mermerno bijeloj ili titanijumsko sivoj boji, Samsung GALAXY Note II će biti lansiran u oktobru počev od najvećih evropskih, azijskim i bliskoistočnih tržišta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS