• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametniji i tanji Android tableti

Na IFA sajmu u Berlinu predstavljena je ponuda najnovijih tableta, sa poboljšanim multimedijalnim opcijama, po privlačnoj cijeni.

 Pametniji i tanji Android tableti Izvor: MONDO

Ideatab tableti oznake S2110A, A2107A i A2109A najnoviji su članovi Lenovo tablet ponude. Kako ih pokreće Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operativni sistem, nova proizvodna linija obezbjeđuje „pametnije“ i tanje tablet uređaje sa raznovrsnim multimedijalnim opcijama, a po pristupačnim cijenama.

IdeaTab S2110A je tablet uređaj namijenjen za zabavu, uz tastaturu koja prema želji može biti prikačena, kako bi bilo obezbijeđeno iskustvo pravog kompjutera, ili jednostavno skinuta i na taj način korisnici mogu uživati u čarima tablet uređaja.

Debljine 8,69 mm i težine 580g, IdeaTab S2110A predstavlja jedan od najtanjih i najlakših desetoinčnih tablet uređaja dostupnih danas. Ovaj model posjeduje ekran osteljiv na dodir, sa tehnologijom IPS (In-Plane Switching) i uglom gledanja od 178 stepeni, što ga čini idealnim za igrice sa dva igrača.

Priključak iMikro-HDMI omogućava gledanje HDTV kanala u Full HD 1.080p standardu. Kada je tastatura prikačena, model S2110A pruža duplo duže trajanje baterije, čak do 20 sati rada, kao i čitač SD kartice i dodatne USB priključke za povezivanje sa USB memorijom, eksternim hard diskovima ili mišem.

Model S2110A, pored kamere sa prednje strane od 1,3 megapiksela, takođe ima i kameru pozadi od 5 megapiksela, sa auto-fokusom i LED blicom, zatim 1 GB memorije, mogućnost za Wi-Fi povezivanje, kao i masku sa teksturom koja omogućava udobnije držanje.

Modeli Ideatab A2107A i A2109A pristupačni su tablet uređaji koji nude opcije za osnovnu zabavu, društvene medije i produktivnost i oba su zaštićena istom metalnom zaštitom (ally roll cage), slično kao i proizvodi Lenovo ThinkPad.

Kako je ekran veličine 7 inča – iste veličine kao standardna strana knjige – model A2107A je dizajniran za čitanje u pokretu, veb pretraživanje i elektronsku poštu. Model A2107A ima dva zvučnika, mikro SD karticu, Bluetooth 4.0, ugrađeni FM radio, HD rezoluciju od 720 piksela, i trajanje baterije do deset sati aktivnog korišćenja. Ovaj 3G model omogućava korisnicima pristup informacijama bilo gdje i u bilo koje doba, kao i opciju za brz A-GPS.

Sa procesorom quad-core generacije, sa potpisom NVIDIA Tegra 3 i grafičkom karticom, model A2109A je tablet dizajniran za zabavu, i posjeduje ekran ostljiv na dodir, veličine 9 inča, sa rezolucijom 1.280 x 800 i priključak za 1.080p standard preko mikro-HDMI priključka, kao i dva zvučnika sa SRS TruMedia audio pojačanjem.

Uprkos tome što teži samo 570g, sa elegantnom metalnom maskom, model A2109A ima i dvije kamere, jednu naprijed sa 1,3 mega piksela i drugu pozadi sa 3 mega piksela, zatim dva mikrofona, dual GPS, Micro USB priključak, i do 16 GB memorije, a sa MicroSD karticom može podržati i do 32 GB.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS