• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom širi internet kapacitet u regionu

Kompanije "Telekom Srbija" i "Željeznice Crne Gore" potpisale su ugovor o saradnji, koji će omogućiti proširenje internet kapaciteta u regionu.

 Telekom širi internet kapacitet u regionu Izvor: MONDO

Uslovima ugovora precizirano je da će "Telekom Srbija" investirati 5,5 miliona evra u postavljanje optičkog kabla duž pruge Bar-Vrbnica.

Polovinu kapaciteta novog optičkog kabla koristiće "Željeznica Crne Gore", dok će "Telekom Srbija" drugu polovinu iskoristiti za unapređenje komunikacija i formiranje optičke mreže, kojom će biti omogućena realizacija telekomunikacionog saobraćaja Srbije sa Crnom Gorom i zemljama u regionu, kao i veze sa podmorskim kablom Bar-Krf.

Planirano je da izgradnja optičkog kabla bude realizovana do kraja godine, a početak ekspolatacije predviđen je za januar 2009. godine. Proširenje telekomunikacionih i internet kapaciteta "Telekoma" u regionu omogućiće 144 optička vlakna koja će biti ugrađena u taj kabl.

Direktor "Telekoma" Branko Radujko je rekao da je to još jedan primer uspešnog povezivanja dve države i dodao da je investicija od 5,5 miliona evra u proširenje internet kapaciteta "Telekoma" u regionu jedan od najvažnijih projekata te kompanije u 2008. godini.

"Prošle godine napravili smo prodor na crnogorsko tržište sa našom najvećom grinfild investicijom, kompanijom 'm:tel', u koju je investirano 100 milona evra i ostvarili smo zavidne rezultate za samo godinu dana poslovanja“, izjavio je Radujko.

Direktor "Željeznice Crne Gore" Blažo Šaban je rekao da će to preduzeće iskoristiti postavljanje optičkog kabla za instaliranje video nadzora duž pruge u Crnoj Gori, čime će biti obezbeđen nadzor pruge svih 24 sata.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS