• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okrenute drugim tržištima: Asha 308 i 309

Najpovoljniji telefoni sa displejom osjetljivim na dodir iz Nokije ikada, ipak imaju neke napredne funkcije koje će vas iznenaditi.

 Okrenute drugim tržištima: Asha 308 i 309  Izvor: MONDO

Meni je koncipiran po ugledu na Symbian Belle okruženje, što je plus, jer će sve izgledati pregledno i logično, a tu je i padajuća traka sa nekoliko brzih podešavanja i obavještenjima o propuštenim pozivima, primljenim porukama, Wi-Fi mrežama i alarmima.

Srećom, telefoni dolaze sa kapacitivnim displejom osjetljivim na dodir, rezolucije 240 x 400 piksela, koji će na dijagonali od tri inča obezbijediti prijatno pregledanje svih sadržaja.

Telefoni su namijenjeni početnicima u svijetu mobilne telefonije i dolaze sa Nokijinim Series 40 unapređenim softverom, koji pripada Asha familiji i nudi kvalitetnije, brže i jeftinije pretraživanje veba u sprezi sa aplikacijama koje se mogu preuzimati iz Nokia prodavnice.

Među njima su aplikacije za društvene mreže Twitter i Facebook, Viber, WhatsApp, nova YouTube aplikacija, Opera mini pretraživač, Facebook Chat i mnoge druge. Posebno iznenađenje je 40 besplatnih igara iz EA kompanije, svih žanrova, koje su vam dostupne besplatno i ostaju u trajnom vlasništvu.

Telefoni imaju Maps servis, naravno bez GPS navigacije, ali model Asha 309 uz pomoć Wi-Fi konekcije ima mogućnost pozicioniranja na mapi, a servis mapiranja nudi informacije o mjestima u vašoj blizini i drugim zanimljivostima oko vas.

Pogledajte video.

Nokia Asha 308 ima dual SIM podršku, sa drugom karticom, koja se može vaditi kao microSD, na boku, a oba modela podržavaju kapacitet kartica do 32 GB. Model manje brojevne oznake nema Wi-Fi, dok ga Nokia Asha 309 ima. Takođe, oba modela dolaze sa baterijom kapaciteta 1.110 mAh.

Telefoni imaju ugrađen uobičajeni muzički plejer, slušalice se isporučuju u paketu, služe kao antena za FM radio i imaju taster za javljanje na sebi. Cijena oba modela biće 99 evra plus porezi i takse, a u prodaji ih očekujemo za mjesec dana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS