• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bad Piggies nisu dovoljno "zarazne"

Najnovia igra Rovio kompanije nakon samo par dana ispala iz top 10 ponude AppStore i Google Play prodavnica, a pad se nastavlja.

 Bad Piggies nisu dovoljno "zarazne" Izvor: MONDO

Korisnici nisu oduševljeni novom Rovio igrom. Makar takav trend pokazuje interesovanje u iOS AppStore i Android Google Play prodavnicama.

Poslije nekoliko sati od istovremenog puštanja nekoliko verzija igre u etar, Bad Piggies su počele da tonu. Bez obzira na činjenicu da su u jednom trenutku čak bile i na vrhu liste obe prodavnice, samo nedjelju dana nakon lansiranja već su isple iz deset najtraženijih. Prvo mjesto, na početku distribucije, zauzele su samo plaćene verzije igre, dok su Free i HD Free verzije dogurale samo do drugog i trećeg.

To nije bio slučaj ni sa jednom igrom iz serije Angry Birds. Recimo, originalna igra Angry Birds još uvijek je na trećem do petog mjesta, u zavisnosti koju verziju Play prodavnice i AppStore pogledamo, dok je Bad Piggies trenutno 14. u Googleovoj i u top 20 u Apple internet prodavnici.

Ono što korisnici zamjeraju ovoj igri jeste njena težina. Žale se na nerazumljiv koncept igranja, neintuitivne komande i poteškoće sa sklapanjem konstrukcija za prasiće.

Bad Piggies je u potpunosti drugačija od Angry Birds igre. U njoj nema jednostavnog ciljanja praćkom, ali zato ima puno mozganja, konstruisanja i građenja. Cilj je “skockati“ konstrukciju od ponuđenih dijelova, koja će prasićima pomoći da se domognu jaja. Izgleda da je tu najveći problem – u rješavanju problema.

Ovo nije greška Rovia, svakako, ali je pogrešna procjena da bi igra-mozgalica mogla da uspije. Poznati portal Business Insider navodi da je Rovio sam sebe predstavio kao kompaniju koja teži da naslijedi Dizni u domenu aplikacija i igara za mobilne platforme.

Novinar tog portala navodi da je Rovio, čiji je vrijednosni potencijal u budućnosti prema agenciji Rojters procijenjen na oko devet milijardi dolara, još uvijek miljama daleko od Diznija, koji vrijedi oko 100 milijardi.

Roviju će trebati mnogo naslova poput Angry Birds da bi mogao da se takmiči sa takvom kompanijom i upozorio da će Angry Birds u jednom momentu postati prevaziđene, jednostavno će ih se ljudi zasititi i da će Rovio, ako brzo ne smisli adekvatnog nasljednika početi da stagnira.

Ukoliko se to desi, ponuda Zynga kompanije upućena Rovio firmi prošle godine, u kojoj je stajala cifra od oko 2.3 milijarde dolara za otkup, biće samo puka želja... A i Zynga je krenula stranputicom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS