• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Motorola dobila Microsoft na sudu, ali...

Kompanija Motorola Mobility, nakon presude u svoju korist protiv kompanije Apple dobila je i Microsoft, ali je ekonomska kriza muči i dalje!

 Motorola dobila Microsoft na sudu, ali...  Izvor: MONDO

Regionalni sud u Njemačkoj donio je presudu da Motorola ne krši patentna prava kompanije Microsoft. Sporni patenti bili su vezani za rad aplikacija na više platformi istovremeno, a bez potrebe pisanja drugačijeg koda ili posebnog prilagođavanja svakoj platformi.

Microsoft je do sada tri puta zaredom dobio Motorolu na istom sudu, a Njemačka postaje poprište sve češćih sudskih IT procesa zbog efikasnog i brzog sudskog sistema, koji nije skup.
Motorolu ekonomska kriza muči i dalje.

Ipak, iako je iz posljednja dva sudska procesa, protiv kompanija Apple i Microsoft, izašla kao pobjednik, Motorola se sada suočava sa većim izazovom – svjetskom ekonomskom krizom.

Nakon prvog talasa otpuštanja radnika širom svijeta i zatvaranja postrojenja u neprofitnim oblastima, Google, odnedavno vlasnik Motorole, planira nova otpuštanja i zatvaranje fabrika.

Broj radnika koji će biti otpušten se ne zna, ali je rečeno da su troškovi održavanja kompanije sa 275 porasli na 300 miliona, dok je istovremeno profitabilnost pala. Google je primoran da zatvori još neke proizvodne linije, ali se nada da će nova RAZR linija, zajedno sa mjerama štednje doprinjeti poboljšanju uslova poslovanja i manjem broju otpuštenih ljudi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS