• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pentagon mijenja BlackBerry za iPhone

Izgleda da je svaki pokušaj kompanije RIM da izađe iz katastofalnog položaja u kojem se nalazi osuđen na propast – BB odbacuju i državne firme.

 Pentagon mijenja BlackBerry za iPhone  Izvor: MONDO

Kompanija RIM koja proizvodi mobilne telefone BlackBerry proživljava novi šok, u svom dužem posrtanju, pošto je američko ministarstvo odbrane odlučilo da ponudi kompanijama Apple i Googe da konkurišu za ugovor o pravljenju softvera koji bi ispunio uslove koje postavljaju američki vojni
standardi.

Pentagon je saopštio, kako prenosi Rojters, da će i dalje koristiti veliki broj BlakBerry mobilinih telefona, ali da se sada ulazak u tu instituciju nudi i drugim kompanijama.

U Pentagonu kažu da žele da prošire saradnju sa proizvođačima mobilnih telefona, zato što žele da vojska koristi nove i inovativne aplikacije koje se nude. Iako u ministarstvu odbrane neće u potpunosti odbaciti RIM, čak i ovakvo saopštenje predstavlja novi udar na kompaniju.

Prošle nedjelje američka carinska i imigraciona agencija takođe je saopštenjem za medije obznanila da odustaje od BlackBerry telefona i da prelazi na Appleov iPhone.

Rojters podsjeća da je RIM imao više ekskluzivnih ugovora sa različitim vladinim agencijama u Americi, zbog visokih standarda bezbjednosti koje je nudio, ali da se sada gleda i brzina internet pretraživača, broj korisnih aplikacija i veći ekrani na dodir.

Pentagon će najvjerovatnije novi ugovor ponuditi u aprilu naredne godine, a onaj ko bude snabdjevao ovu državnu ustanovu isporučiće 162 hiljade mobilnih telefona. Pored toga očekuje se da će Pentagon uz nove telefone tražiti i prateće aplikacije, koje će vojska uz manje ili čak nikakve izmjene koristiti za svoje poslove.

Zamislite samo oduševljenje koje će ova vijest donijeti u Holivud – sada će svi budući tajni agenti i policajci nositi fensi iPhone uređaje! Ako Pentagon izabere Apple, naravno.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS