• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplikacija koja uništava škakljive fotke

Snapchat je aplikacija koja će vas spasiti sramote koju bi vaša slobodnija fotka mogla da izazove. Ili će to makar pokušati...

 Aplikacija koja uništava škakljive fotke Izvor: MONDO

U momentima kada smo opušteni, sami ili u društvu, ponekad se desi da prijateljima ili na društvene mreže pošaljemo fotografiju, koja nije baš prikladna ili koja bi mogla u nekom kasnijem momentu da nam napravi problem, kao što je to slučaj sa slikama Skarlet Johanson.

Ti momenti su obično vezani za posao, jer sve više poslodavaca provjerava svoje buduće, ali i sadašnje zaposlene preko Facebook, Twitter i drugih mreža. Ne zaboravite da ljepša ili jača polovina mogu biti uvrijeđene nekom slobodnijom fotkom iz provoda, na kojoj se, recimo grlite sa nekom nepoznatom osobom.

Ukoliko se desi tako nešto – šta da se radi, desilo se! Ipak, da se više ne bi dešavalo pobrinuće se programeri Snapchat aplikacije, koja će uskoro biti dostupna vlasnicima iPhone i Android telefona.

Kada je ta aplikacija aktivna u pozadini, svaka svaka slika koju prijateljima pošaljete samouništava se za trideset sekundi i ne ostavlja nikakav digitalni trag o svom postojanju.

Ipak, niste u potpunosti sigurni. Uništavanje tj. brisanje slika sa Fejsa i Twittera još uvijek ne funkcioniše nabolje i nije poznato da li će ta funkcija biti dostupna u konačnoj verziji aplikacije. Takođe, ako neko na svom telefonu napravi ScreenShot slike koju ste poslali (ne mora na telefonu, može i na PC-ju) onda ste ponovo u problemu.

Na kraju, ipak se poruka svodi na to da morate da povedete računa kakave digitalne tragove ostavljate na internetu, jer ako ste previše slobodni, neka vaša fotka mogla bi se pojaviti i u okviru aplikacije koja pretražuje golišave slike.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS