• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

eBay pobednik u sudskom procesu protiv Tifanija

U procesu protiv eBaya zbog navodne prodaje falsifikovanih kopija Tifanijevog nakita, presuda je doneta u korist ovog Internet sajta.

 eBay pobednik u sudskom procesu protiv Tifanija Izvor: MONDO

Internet sajt za sprovođenje aukcija eBay odneo je pobedu u sudskom procesu protiv američkog proizvođača luksuznog nakita "Tifani" (Tiffany & Co.) zbog navodne prodaje falsifikovanih kopija srebrnog nakita.

Sud u Njujorku je ocenio da eBay nije odgovoran za prodaju lažnog "Tifanijevog" nakita od srebra preko svog sajta, i da su firme same odgovorne za kontrolu i zaštitu svojih proizvoda koji se pojavljuju na Internetu.

"Vlasnici su dužni da kontrolišu svoje marke, a kompanije kao što je eBay ne mogu biti smatrane odgovornim za kršenje zakona vezanih za robne marke samo na osnovu toga što su one generalno upoznate s tim da bi na njihovim Internet sajtovima moglo da dođe do kršenja zakona o markama", istaknuto je u odluci sudije Ričarda Salivana napisanoj na 66 strana.

Tokom procesa koji je trajao više od četiri godine, "Tifani" je optužio eBay da je "zatvorio oči" pred prodajom lažnog "Tifanijevog" nakita od srebra na svom sajtu, preneli su francuski mediji.

eBay je, međutim, istakao da on nije mogao da odredi koji su "Tifanijevi" komadi nakita kopije, ukazujući i na to da je američki proizvođač nakita sam odlučio da ne učestvuje u njihovim programima pokrenutim upravo da bi se pomoglo kompanijama da spreče prodaju falsifikata svojih proizvoda preko Interneta.

eBay je pozdravio tu sudsku odluku, ocenjujući da ona predstavlja pobedu kupaca, dok će "Tifani", najverovatnije, podneti žalbu.

eBay je krajem prošlog meseca izgubio sličan spor u Francuskoj, gde je tamošnji sud odlučio da taj internet sajt mora da plati 61 milion dolara firmi LVMH (Louis Vuitton) kao odštetu za prodaju njihovih proizvoda posredstvom Interneta.

Kompanija eBay se, međutim, na tu presudu žalila a nedavno je ovaj internet sajt za trgovinu platio kaznu od 20.000 evra zbog prodaje falsifikovane tašnice francuskog proizvođača Hermesa.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS