• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljuti kompjuteraš ne da lozinku

Jedan administrator za mreže iz Amerike uhapšen je zbog "zaključavanja" računarskog sistema, vrednog više miliona dolara.

 Ljuti kompjuteraš ne da lozinku Izvor: MONDO

Svi podaci u vezi sa platnim spiskovima, pravnim dokumentima, oficijelnim e-mailovima za područje San Franciska ostali su zarobljeni u programu računara za koji lozinku poseduje samo četrdesetrogodišnji Teri Čajlds - IT administrator kompanije FiberWAN (Wide Area Network). On odbija da policiji da lozinku pod kojom su podaci zaključani.

Prema izveštajima agencija, Čajlds je dao neke lozinke policiji koja ga je privela, ali izgleda da nijedna od njih nije ispravna. Cela mreža funkcioniše ali ostali administratori u firmi ne mogu da joj pristupe.

Čajlds se trenutno nalazi u pritvoru, pod optužbom za nepravilno rukovanje računarskim sistemom i prouzrokovanje odbijanja rada računara. Kaucija za njegovo puštanje na slobodu iznosi pet miliona dolara, a mogao bi da se suoči sa kaznom zatvora od sedam godina.

Za sada nisu poznati razlozi zbog kojih se Čajlds odlučio na ovako radikalan potez, a nedavno je u firmi sankcionisan zbog slabih rezultata rada.

Zvaničnici San Franciska ističu da je potez kivnog administratora verovatno prouzrokovao štetu od nekoliko miliona dolara, a ugrožena je i sigurnost podataka koji se nalaze u sistemu jer je omogućeno praćenje sadržaja sa strane.

Zaključak koji se može izvući iz cele priče jeste: ne zamerajte se kompjuterskim stručnjacima!

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS