• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodato 40 miliona licenci za Windows 8

Microsoft je prodao preko 40 miliona licenci za najnoviju verziju operativnog sistema Windows 8 za malo više od mjesec dana.

 Prodato 40 miliona licenci za Windows 8 Izvor: MONDO

Microsoft se nada da će na tržištu ovim operativnim sistemom uspjeti da stigne kompaniju Apple, ali i Internet kompaniju Google, koje su postale najvažniji igrači u IT industriji i industriji mobilnih telefona.

Microsoft je prilagodio Windows 8 novim proizvodima, prije svega opremivši ga taktilnim (osjetljivim na dodir) ekranima pametnih mobilnih telefona i tableta. Operativni sistem Windows 8 je lansiran na tržište 26. oktobra, a četiri dana kasnije je objavljeno da je imao već četiri miliona preuzimanja.

Najveća prednost novog Windowsa jeste njegova istovremena kompatibilnost sa više hardverskih platformi, uključujući desktop i laptop računare, tablet uređaje, ali i mobilne telefone. Kompanija Microsoft planira u narednom periodu da Windows 8 bude instaliran na preko 400 miliona uređaja, bilo da se radi o uređajima koji dolaze sa tim operativnim sistemom ili na uređaje na koje je on "ubačen" nadogradnjom.

Zajedno sa Windows 8 OS-om predstavljena je i pokrenuta online softverska prodavnica, u kojoj se već nalazi oko 8.000 aplikacija. Na pojedine komentare da je Apple “pregazio” Microsoft po broju dostupnih aplikacija, u kompaniji iz Redmonda su rekli da je njihova prodavnica na samom početku i da je ona u trenutku najave imala daleko najveći broj odmah dostupnih aplikacija u odnosu na konkurentske prodavnice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS