• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekspanzija srpskih domena na internet

Tokom promotivne kampanje za nacionalne internet domene "Nađi me lako" registrovano je više od 75.000 .RS i 6.800 .SRB naziva domena.

 Ekspanzija srpskih domena na internet Izvor: MONDO

U oktobru je registrovano 1.796 novih naziva .RS domena, što je za gotovo 13 odsto više u odnosu na isti mjesec lani, a s obzirom na trend iz prethodne godine, mogao se očekivati pad od šest odsto, odnosno registracija svega oko 1.500 naziva .RS domena. Zbog toga je porast u odnosu na takav trend skoro 20 odsto, navode u RNIDS-u.

Ističe se da treba imati u vidu i opštu ekonomsku situaciju i desetine hiljada zatvorenih firmi tokom 2012. godine, što direktno utiče i na tražnju domena, pa je pozitivan efekat ove kampanje utoliko značajniji.

RNIDS-ova kampanja je izazvala vidljivo povećanje tražnje za domenima, a ovlašćeni registri domena su prihvatili potencijalne korisnike na pravi način i direktno uticali na povećanje broja novoregistrovanih naziva, prvenstveno .RS domena.

Centralna tačka komunikacije je bio sajt na adresi www.nađimelako.rs (dostpan i na ćiriličnoj adresi), na kome je objašnjeno i zašto je dobro da imati svoj .RS i .SRB domen, kako ih pravilno odabrati i gdje i kako ih registrovati. Na njemu su data i opšta uputstva o izradi internet sajtova i načinima dobre promocije na Internetu.

RNIDS podsjeća firme i pojedince da registrovanjem potrebnog broja .RS i .SRB domena potpuno štite identitet ili brend na srpskom internet prostoru i istovremeno geografski određuju teritoriju za koju je njihov internet sajt prevashodno namijenjen.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS