• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung Smart TV aplikacije za djecu

Samsungove Smart TV aplikacije za djecu nude zanimljivije obrazovno iskustvo pomoću kontrole pokretom, mobilnog umrežavanja i virtuelnog ogledala.

 Samsung Smart TV aplikacije za djecu Izvor: MONDO

Kompanija Samsung predstavila je prve interaktivne aplikacije za Smart TV na svijetu koje su dizajnirane specijalno za djecu. Nove aplikacije omogućavaju djeci da ostvare interakciju sa sadržajem na TV uređaju putem kontrole pokretom, virtuelnog ogledala i povezivanja mobilnih uređaja, nudeći iskustvo usmjereno ka obrazovanju, razvoju i zabavi.

Šest novih aplikacija – Igrati Nado Hutos, Teatar nalepnica, Čovjek-medenjak, Tri mala praseta, Obdanište i Najbolja pesma za djecu – dostupne su korisnicima Samsung Smart TV uređaja širom svijeta.

Jedna od novih dječijih aplikacija posjeduje i funkciju Pametna interakcija koja omogućava korisnicima da upravljaju TV uređajem glasom i pokretom. U aplikaciji Igrati Nado Hutos djeca mogu da ostvare interakciju sa likom po imenu Hutos pomjeranjem ruku ispred ekrana TV uređaja.

Djeca mogu da golicaju ili maze Hutosa, ili da ga navedu da koristi različite predmete u okviru igrice. Ovaj lik reaguje na različite načine što zavisi od gestikulacije. Ova aplikacija takođe nudi video na naručivanje koji sadrži Hutosovu životnu priču, čime se ostvaruje snažnija emotivna veza sa tim likom.

S obzirom na sve veće povezivanje TV i mobilnih uređaja, tri Samsungove nove TV aplikacije – Teatar naljepnica, Čovjek-medenjak i Tri mala praseta – nude dodatne funkcije kada se koriste sa pratećom mobilnom aplikacijom koju roditelji mogu da preuzmu putem servisa Samsung Apps ili Google Play. Na primjer, sa aplikacijom Teatar naljepnica djeca mogu da vježbaju svoju kreativnost tako što će praviti sopstvene filmove. Korisnik može da izabere scenu, mjesto i likove, a zatim da snimi dijalog pomoću mobilnog uređaja. Te priče mogu da sačuvaju i puštaju na TV uređaju u svako doba pomoću Samsungovog Smart Hub-a.

Samsungov servis za virtuelno ogledanje na raspolaganju je kod aplikacija Obdanište i Najbolja pjesma za djecu, koje djeci omogućavaju da zaista budu dio akcije. Koristeći kameru ugrađenu na Smart TV uređajima, virtuelno ogledalo dopušta korisnicima da posmatraju svoje pokrete u realnom vremenu. Obdanište je aplikacija koja djecu podučava vokabularu na zabavan način, pri čemu su za svaku riječ predviđeni plesni pokreti. Dok lik iz aplikacije pleše na lijevom dijelu ekrana TV-a, djeca mogu da posmatraju sopstvene plesne pokrete na desnoj strani. Slično tome, djeca mogu da pjevaju i plešu uz klasične dječije pjesmice u okviru aplikacije Najbolja pjesma za djecu.

Samsung trenutno nudi oko 90 popularnih Smart TV aplikacija za djecu, uključujući Pororo i Kanimals. Kompanija planira da ponudi još 90 dječijih aplikacija do kraja 2012. godine, uključujući i video sadržaje na zahtjev, kvizove, aplikacije za učenje jezika i priče za djecu.

Ova aplikacija je trenutno kompatibilna sa modelom Samsung GALAXY Note 10.1, a u bliskoj budućnosti se očekuje da još uređaja bude kompatibilno sa ovom aplikacijom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS