• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube ima novi dizajn

Ne, oči vas ne varajau – YouTube izgleda drugačije s tim da je ovog puta promijenjeno sve – od sporednih stvari do izgleda plejera.

 YouTube ima novi dizajn  Izvor: MONDO

Odmah na prvi pogled vidi se da su stranice čistije, sa mnogo manje detalja, pa su samim tim i preglednije i lakše se obraća pažnja upravo na video koji gledate.

Sa desne strane zadržani su video predlozi i opcije vašeg profila, ukoliko ga imate, dok je sa lijeve strane sve što je nakada stajalo sklonjeno pod jedno interaktivno dugme, koje otvara spisak pretplatnika, pratilaca i drugih stvari vezanih za YouTube sadržaje koje pratite.

Izmijenjene su i opcije za dijeljenje video snimaka, pisanje komentara, dodavanje “sviđa mi se“ opcije i sada imaju izgled Google Search stranice. Na ovaj način kompanija Google je vizuelno unifikovala svoje popularne servise, pa će korisnici tačno znati koji dio treba da koriste za koje opcije, jer već imaju iskustva sa Google pretragom.

Dodate su nove opcije za sve one koji žele da saznaju više o YouTubu, njegovim servisima i načinu njihovog korišćenja i one mirno čekaju da na njih kliknete kada za to dođe vrijeme. Kada prvi put otvorite redizajniranu YouTube stranicu pojaviće se opcije koje će vam ponuditi dodatna objašnjenja o YouTube uslugama i kako se one koriste, ali će već u drugom pregledu one nestati, povlačeći se u gornji dio stranice gdje će sačekati nenametljivo dok vam ne zatrebaju.


Ovaj redizajn odrađen je sa ciljem da korisnici na što lakši i brži način pronađu željene sadržaje, ali i da što prije postanu član YouTube ekipe, tako što će kliknuti na što više Subscribe dugmadi. Na ovaj način pomoći ćemo YouTube sajtu da ponudi kvalitetnije i bolje sadržaje korisnicima. Sem što će korisnici pretplatama pomoći portalu da uvidi šta se najviše traži, to će istovremeno biti od velike koristi za otvaranje budućih novih kanala sa besplatnim, ali i sadržajima koji će se plaćati, a koji će korisnicima ponuditi nove informacije i upravo ono što ih zanima.

Muzika, film, igre i sport su prema YouTube portalu omiljeni kanali, pa nemojte zaboraviti da se pretplatite na neki od najpopularnijih iz tih kategorija.

Redizajn stranica nije dostupan svim korisnicima istovremeno, pa ako ga još uvijek ne vidite – ne paničite, stići će i do vas za nekoliko dama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS