• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta kažete na zakon protiv glasnih reklama?

Da li imate utisak da TV iznenada samostalo pojača ton kada su reklame? Da? To je samo trik TV stanica, koje pokušavaju da vam privuku pažnju.

 Šta kažete na zakon protiv glasnih reklama? Izvor: MONDO

Ovih dana kako u našoj zemlji, tako i u svijetu dosta se priča o sve dužim reklamnim blokovima tokom emitovanja programa, posebno filmova na domaćim kanalima. Ipak, pojavljuje se i novi problem pretjerano glasnih reklama, koje same pojačaju ton ili se makar nama tako čini.

U Americi su preglasne reklame jedan od najčešćih razloga zbog kojih se Amerikanci žale svom regulatornom tijelu za zaštitu prava, a od 13. decembra to tijelo je zatražilo da se preglasne reklame konačno sankcionišu. Inicijativu da se ovaj zakon izglasa i primjeni podržale su dvije najveće američke asocijacije i to Nacionalna Asocijacija Emitera i Nacionalna Kablovska i Telekomunikaciona Asocijacija.

Zakon o sprječavanju samostalnog pojačavanja tona tokom emiovanja reklama biće donijet do kraja godine, kada će gledaoci TV-a u Americi konačno moći a zaborave na trčanje po daljinski kako bi smanjili “napanjene” reklame.

Početkom decembra hrvatski HRT donio je odluku da ne prekida emitovanje filmoa i serija reklamnim blokovima. Dobro bi i nama došao par ovakvih zakona, zar ne?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS