• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakeri prate kretanje miša u IE pretraživaču!

Ukoliko koristite neku od posljednjih verzija Microsoft Internet Explorera onda ste potencijalna žrtva jednog od najneobičnijih hakerskih napada.

 Hakeri prate kretanje miša u IE pretraživaču! Izvor: MONDO

Analitička kompanija Spider otkrila je da Internet Explorer u verzijama 6-10, zbog sigurnosnog propusta, omogućava hakerima da prate kretanje miša korisnika i na taj način dođu do povjerljivih podataka, kakvi su lozinke i korisnička imena na bilo kojem sajtu koji korisnik upotrebljava.

Kompanija Spoder saznala je da je hakerima dovoljno da na neki od popularnih sajtova postave oglas i preko njega, kada korisnik pređe kursorom miša, nastave praćenje, ukoliko taj tab ili veb stranu ostanu otvoreni. Inače, Spider kompanija bavi se istraživanjem uspješnosti reklama u odnosu na njihov položaj na veb stranama i upravo tokom jednog od posljednjih istraživanja sasvim slučajno su došli do ovog otkrića o mogućnosti praćenja kursora miša korisnika.

Kompanija Spider upozorila je Microsoft o ovom propustu još krajem oktobra, ali kako IT gigant još uvijek nije reagovao, zaposleni na Spider portalu riješili su da upozore korisnike na ovu hakersku mogućnost.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS