• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planuo iPhone 5! Gdje? U Kini!

Iako izvještaji pokazuju da kinesko tržište više voli Android smartfone, tokom prvog vikenda prodaje iPhone 5 je kupilo više od dva miliona Kineza!

 Planuo iPhone 5! Gdje? U Kini! Izvor: MONDO

iPhone 5 je u Kinu stigao 14. decembra, a prodavnice širom zemlje bile su pod pravom “opsadom“ kupaca, koji su jedva čekali da se domognu novog smartfona. Prije nego što je počela prodaja modela iPhone 5 u Kini, akcije kompanije Apple pale su za oko 4 odsto, na višegodišnji minimum od 509 dolara po akciji. To se desilo usljed bojazni da Kinezi neće odreagovati onako kako bi Apple volio na njegov novi iPhone 5 uređaj.

Ipak, kinesko tržište demantovalo je sva pisanja, posebno Vol Strid Žurnala, da je potražnja za novim Apple smartfonom drastično opala. Povodom sjajne prodaje u prva dva dana oglasio se i Tim Kuk, direktor Apple kompanije, koji je naveo da je oduševljen uspjehom iPhone 5 telefona u toj zemlji i da je Kina jako važno tržište za tu kompaniju.

Kinezi su prošle godine, prilikom prvog dana prodaje bijelog iPhone 4S smartfona, bili toliko agresivni u želji da ga što prije kupe, da su bukvalno gazili jedni preko drugih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS