• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Apple srlja u svoju propast?!

Jedna veb anketa bila je dovoljna da se razvije prava “internet debata” na temu da li je Apple kompanija koja će opstati na tržištu ili ne.

 Da li Apple srlja u svoju propast?! Izvor: MONDO

Krajem novembra PhoneArena, jedan od posjećenijih sajtova posvećenih mobilnoj telefoniji pitao je svoje posjetioce da li kompanija Apple, nakon smrti Stiva Džobsa može opstati na tržištu ili je čeka propast.

Rezultati su prilično iznenađujući i pokazali su da od gotovo 3.000 ispitanika njih čak 70 odsto smatra da će se Apple raspasti i da je Džobs bio zaslužan za napredak i uspjeh te kompanije. Dio glasača, tačnije oko 22 odsto njih smatra da je još uvijek prerano govoriti o budućnosti Apple kompanije, dok je samo osam odsto njih reklo da Apple ima svijetlu budućnost.

Sada, nakon nekoliko nedjelja ovo “opšte mišljenje” korisnika (ne zna se da li su u anketi PhoneArene glasali isključivo Apple “hejteri”) dijeli i određeni broj analitičara i IT stručnjaka, među kojima je i Elon Musk (osnivač kompanija Tesla i SpaceX).

Elon Musk i njegovi istomišljenici smatraju da je Džobs bio suviše veliki vizionar i inovator, da bi ga neko mogao tako lako zamijeniti, dok je trenutni direktor Tim Kuk dobar “tek” za realizaciju već nastalih i razrađenih ideja, kao i osoba koja zna kako da upravlja novcem kompanije. Prema ovoj tvrdnji Tim Kuk, nažalost nije i osoba koja doprinosi razvoju kompanije, čineći njene uređaje inovativnim ili modernim.

iPhone 5 posljednji je proizvod u čijem stvaranju je Stiv Džobs, istina djelimično učestvovao, ali pošto nije uspio da ga i dovrši, mnogi smatraju da ovaj smartfon, iako odlično primljen kod korisnika, jednostavno nije ono što su fanovi i stručnjaci očekivali od njega.

Mnogi se pitaju šta se desilo sa mnogim naprednim tehnologijama koje su mnogi očekivali da vide u okviru tog pametnog telefona, a i afera oko mapa ne ide kompaniji Apple u prilog.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS